Συγκρατημένη η Wall Street με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκρατημένη η Wall Street με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα και Κίνα
Eν αναμονή των αποτελεσμάτων β' τριμήνου η αμερικανική αγορά.

Με επιφυλακτικότητα ξεκινά η εβδομάδα στην Wall Street, εν αναμονή των αποτελεσμάτων β' τριμήνου από μεγάλες εταιρείες και καθώς τα στοιχεία για την κινεζική ανάπτυξη επιβαρύνουν το κλίμα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 34.526 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο επίσης 0,05% φθάνοντας στις 4.507 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται 0,26% υψηλότερα στις 14.149 μονάδες.

Το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο διαφαίνεται συγκρατημένο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β' τριμήνου από «κολοσσούς» του χρηματοπιστωτικού τομέα (Bank of America, Morgan Stanley, Goldman Sachs), αλλά και τεχνολογικούς «γίγαντες» (Tesla, Netflix).

Η Wall Street ετοιμάζεται για χαμηλότερα εταιρικά κέρδη, καθώς σύμφωνα με την FactSet, οι αναλυτές αναμένουν ετήσια πτώση άνω του 7% στα κέρδη των εταιρειών του S&P 500.

Επίσης, η προσοχή στρέφεται και πάλι στην Fed, εν όψει της συνεδρίασης του Ιουλίου, με τα «στοιχήματα» να δείχνουν αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα, μετά την παύση του Ιουνίου.

Παράλληλα, οι επενδυτές κάνουν σήμερα focus και στα τελευταία στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ που ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Συγκεκριμένα, η Κίνα ανακοίνωσε ανάπτυξη 6,3% για το δεύτερο τρίμηνο.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Wal Street αφήνει πίσω της μία κερδοφόρα εβδομάδα, καθώς ο Dow Jones κέρδισε 2,3% στις καλύτερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq γνώρισαν εβδομαδιαία άνοδο 2,4% και 3,3% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι κρύβει η επόμενη ημέρα για τις μετοχές - Τα επιχειρήματα «ταύρων» και «αρκούδων»

Goldman Sachs: Άκρως ελκυστικές και υποτιμημένες οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Οι κρυφές αξίες που οδηγούν σε «ράλι»

Η Ρωσία «παγώνει» την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία - Κατέρρευσε η συμφωνία, «άλμα» στις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider