Wall Street: 11η μέρα κερδών για τον Dow Jones, στο μακροβιότερο ανοδικό σερί της τελευταίας 6ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: 11η μέρα κερδών για τον Dow Jones, στο μακροβιότερο ανοδικό σερί της τελευταίας 6ετίας
Σε «πράσινο» έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης εβδομάδας και καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών κεντρίζει η Fed, αλλά και ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε «πράσινο» έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης και «πλούσιας» εβδομάδας και καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών κεντρίζει η Fed, αλλά και ο νέος γύρος εταιρικών αποτελεσμάτων - μεταξύ των οποίων και από τις Big Tech.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, «κλειδώνοντας» ένα σερί 11 διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων (το μακροβιότερο της τελευταίας 6ετίας), τερμάτισε με κέρδη 183 μονάδων ή 0,5% στις 35.411μονάδες. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,4% στις 4.554 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε 0,2% υψηλότερα στις 14.058 μονάδες.

Η τρέχουσα εβδομάδα θεωρείται σημαντική, καθώς αναμένονται οι νέες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, με την αγορά να μην αποκλείει το σενάριο η συνεδρίαση της Τρίτης - Τετάρτης να σημάνει την τελευταία κίνηση σύσφιξης του κύκλου αυξήσεων επιτοκίων που δρομολογεί από πέρυσι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ως «όπλο» αντιμετώπισης του υψηλού πληθωρισμού.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές να «ποντάρουν» σε νέα αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, μετά την παύση του Ιουνίου. Επίσης, τα βλέμματα θα στραφούν στις δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Επίσης, προ των πυλών βρίσκονται και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, με ιδιαιτέρως σημαντική ημέρα την Πέμπτη, ενώ τα μεγέθη τους θα ανακοινώσουν και οι τεχνολογικοί «κολοσσοί» Alphabet, Microsoft και Meta.

Στο «μέτωπο» των μάκρο, με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 5 μηνών αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία τον Ιούλιο, ενώ τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αναμένεται περαιτέρω εξασθένιση των συνθηκών αργότερα φέτος, σύμφωνα με τις έρευνες της S&P.

Ο δείκτης της δραστηριότητας στον κλάδο υπηρεσιών συρρικνώθηκε στις 52,4 μονάδες, από 54,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ο δείκτης μεταποίησης της S&P βελτιώθηκε στις 49 μονάδες, από 46,3 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Μπερδεμένες» οι ευρωαγορές, λίγο πριν τις κρίσιμες αποφάσεις για επιτόκια

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο

Σε χαμηλό εβδομάδας «διολίσθησε» ο χρυσός με το βλέμμα στην Fed

gazzetta
gazzetta reader insider insider