Κέρδη στην Wall Street με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στην Wall Street με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Σε θετικό έδαφος τερμάτισε η Wall Street, παρά το «κόκκινο» ξεκίνημα, καθώς οι δείκτες έλαβαν ώθηση από την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου. 

Σε θετικό έδαφος τερμάτισε η Wall Street, παρά το «κόκκινο» ξεκίνημα, καθώς οι δείκτες έλαβαν ώθηση από την άνοδο του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 35.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,58% φθάνοντας στις 4.489 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε 1% υψηλότερα στις 13.788 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, «βουτιά» 1,4% γνώρισε η μετοχή της Tesla, μετά τις μειώσεις τιμών για μοντέλα της στην Κίνα.

Ακόμα, η μετοχή της Nikola «κατρακύλησε» 6%, μετά την ανάκληση ηλεκτρικών φορτηγών που ανακοίνωσε η εταιρεία, λόγω ζητημάτων στην μπαταρία τους.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τα τελευταία ανάμικτα μηνύματα από το «μέτωπο» του πληθωρισμού, ο οποίος υποχώρησε από τα υψηλά που είχε αγγίξει από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, αλλά παραμένει μακριά από τον στόχο του 2% που θέτει η Fed.

Άλλωστε, είναι ο παράγοντας - «κλειδί» για τις αποφάσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική.

Σημειωτέον ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των αγορών που αναζητούν ενδείξεις όσον αφορά στα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται στο σκέλος των επιτοκίων.

Επίσης, αυτήν την εβδομάδα, αναμένονται τόσο τα εταιρικά αποτελέσματα των Home Depot, Target και Walmart, όσο και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Διχασμένο» το κλίμα στις ευρωαγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Νέες απώλειες με υψηλό τζίρο και μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο

Αργεντινή: Υποτίμηση του πέσο και αύξηση των επιτοκίων, μετά το χάος στις αγορές λόγω της νίκης Μιλέι

gazzetta
gazzetta reader insider insider