Με ανάμικτες διαθέσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τις ευρωαγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,12% στις 459,72 μονάδες.
Όσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,32% φθάνοντας στις 7.500 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,01% κλείνοντας στις 7.340 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε 0,38% υψηλότερα στις 15.892 μονάδες.
Εν τω μεταξύ, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε κέρδη 0,53% στις 28.424 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,06% καταλήγοντας στις 9.428 μονάδες.
Οι επενδυτές, στρέφοντας το «βλέμμα» στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να αξιολογούν τα τελευταία ανάμικτα μηνύματα από το «μέτωπο» του πληθωρισμού, ο οποίος υποχώρησε από τα υψηλά που είχε αγγίξει από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, αλλά παραμένει μακριά από τον στόχο του 2% που θέτει η Fed. Άλλωστε, είναι ο παράγοντας - «κλειδί» για τις αποφάσεις της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά στην επιτοκιακή της πολιτική. Αυτήν την εβδομάδα θα δημοσιευθούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.
Αλλά και εντός συνόρων, τα επιτόκια συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.
Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αμβλύνονται, οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα προβει τον Σεπτέμβριο σε μία ακόμη, τελευταία αύξηση των επιτοκίων. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο καταθέσεων αναμένεται να αυξηθεί στο 4% τον Σεπτέμβριο, από το 3,75% σήμερα, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg. Την ίδια στιγμή, οι συμμετέχοντες εκτίμσαν ότι οι αξιωματούχοι θα ξεκινήσουν να μειώνουν το κόστος δανεισμού τον Μάρτιο, έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι ανέμεναν προηγουμένως.
Τα ασιατικά χρηματιστήρια κατέγραψαν διευρυμένες απώλειες, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να διολισθαίνει άνω του 2%.