Η ανησυχία για την Κίνα έφερε νέες απώλειες για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ανησυχία για την Κίνα έφερε νέες απώλειες για το πετρέλαιο
Η ανησυχία στις διεθνείς αγοράς σχετικά με τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας ρίχνει την σκιά της στις συναλλαγές του «μαύρου χρυσού».

Με απώλειες έκλεισαν την Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανησυχία στις διεθνείς αγοράς σχετικά με τις προοπτικές της κινεζικής οικονομίας ρίχνει την σκιά της στις συναλλαγές του «μαύρου χρυσού», ο οποίος κατέγραψε την πρώτη εβδομαδιαία απώλεια τιμών για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό West Texas Intermediate στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκαν στα 80,72 δολάρια/βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 0,53 δολαρίων/βαρέλι ή 0,7%.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό αργό τύπου brent, καθώς τα συμβόλαια Οκτωβρίου στις συναλλαγές στο ICE Futures Europe έχασε 0,4% και έκλεισε στα 84,46 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, το WTI υποχώρησε κατά 2,3%, για πρώτη φορά σε οκτώ εβδομάδες, ενώ το brent υποχώρησε κατά αντίστοιχο ποσοστό, καθώς η άνοδος του δολαρίου αλλά και οι αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο του real estate στην Κίνα -με την χρεοκοπία της Evergrande- πίεσαν καθοδικά τις τιμές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη διαδοχική ημέρα ανόδου για τις τιμές του χρυσού

Η Κίνα μειώνει τα επιτόκια αλλά όχι όσο αποφασιστικά αναμενόταν

Ανοδικό κλείσιμο για τις ευρωαγορές, μετά τα χαμηλά της προηγούμενης εβδομάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider