Wall Street: Ομόλογα και δολάριο «ρούξηφαν» όλα τα κέρδη - Πτώση 373 μονάδων για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ομόλογα και δολάριο «ρούξηφαν» όλα τα κέρδη - Πτώση 373 μονάδων για τον Dow
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών εβδομάδων «έγραψαν» οι αμερικανικές μετοχές, με τις απώλειες να επιταχύνουν στο φίνις. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων αλλά και το ισχυρότερο δολάριο φαίνεται να έπαιξαν τον ρόλο τους, ενώ «ξεφούσκωσε» και το ράλι στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην αυριανή ομιλία του Προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο καθιερωμένο, ετήσιο συμπόσιο οικονομικής πολιτικής στο Τζάκσον Χολ, όπου αναμένεται να πάρουν μια γεύση για την οικονομία και την πορεία των επιτοκίων. Ο Πάουελ πιθανότατα θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι της Fed θα αξιολογήσουν το εάν τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν κι άλλο ή το πότε θα έρθει ώρα για να μειωθούν. Οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν ότι ο Πάουελ θα συνδέσει εκ νέου τις κινήσεις της Fed με τα νέα στοιχεία που θα έρθουν απο την οικονομία.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 373 μονάδες ή 1,1% στις 34.099 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,35% ή 59 μονάδων στις 4.376 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 257 μονάδες ή 1,87% για να κλείσει στις 13.463 μονάδες.

Ο χώρος της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δέχτηκε πιέσεις με τις Tesla και Apple να χάνουν τουλάχιστον 2,5% έκαστη.

Επιχειρήσεις - Μάκρο

Παρά το αρχικό άλμα που έφτασε το 6%, η μετοχή της Nvidia έκλεισε τελικά με μικρά κέρδη. Η εταιρεία που δημιούργησε την πρώτη κάρτα γραφικών και που πρωτοπορεί στον αγώνα της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που συνέτριψαν τις εκτιμήσεις δημιουργώντας νωρίτερα ευφορία στην αγορά για τις εταιρείες κατασκευής τσιπ και την τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, το επενδυτικό ενδιαφέρον έφθινε στη συνέχεια, με ορισμένους αναλυτές να σχολιάζουν πως μπορεί οι επενδυτές να κατέφυγαν στην πρακτική «πούλα στην είδηση».

Παραμένοντας στο μέτωπο των επιχειρήσεων, στην εξαγορά της Subway προχωρά η Roark Capital, τερματίζοντας μετά από πέντε δεκαετίες το καθεστώς της οικογενειακής ιδιοκτησίας της γνωστής αλυσίδας φαγητού.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 230.000 ανήλθαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις που κατατέθηκαν στις ΗΠΑ για παροχή επιδόματος ανεργίας, με την αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη να παραμένει σφικτή, παρά τις διαδοχικές αυξήσεις στα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider