Wall Street: Mικτό «ποδαρικό» τον Σεπτέμβριο, με την προσοχή στα στοιχεία για την απασχόληση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Mικτό «ποδαρικό» τον Σεπτέμβριο, με την προσοχή στα στοιχεία για την απασχόληση
Στον απόηχο και της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ο Dow Jones κερδίζει 39 μονάδες.

Τελευταία ενημέρωση 18:45

Με μικτό πρόσημο κάνει ποδαρικό τον Σεπτέμβριο η Wall Street. Στον απόηχο και της ανακοίνωσης των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, ο Dow Jones κερδίζει 39 μονάδες, με τους traders να στοιχηματίζουν πως η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά και δεν θα «σφίξει» περαιτέρω την πολιτική της.

Δείκτες

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,12% ή 41 μονάδων στις 34.723 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,03% ή 1,1 μονάδες στις 4.508 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Νasdaq κινείται αρνητικά κατά 0,13% ή 19,19 μονάδες, στις 14.010 μονάδες.

Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικών της Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα αυξήθηκαν κατά 187.000 τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 170.000 θέσεων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8%, σημαντικά αυξημένο από τον Ιούλιο αλλά και το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Dell σημειώνει έντονη κινητικότητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της κερδίζοντας 21%, όπως και η MongoDB (7%).

Στα της αμερικανικής οικονομίας, η αμερικανική προεδρία ζήτησε χθες Πέμπτη από το αμερικανικό Κογκρέσο να ψηφίσει το ταχύτερο παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού ώστε οι ΗΠΑ να μη βιώσουν σε έναν μήνα το πολυσυζητημένο shutdown, αλλά και να τρέξει τις απαραίτητα προγράμματα. Την ίδια ώρα που η Fed προσπαθεί να βγάλει τα συμπεράσματα της κατά πόσο η αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού έχει αποδώσει ή θα χρειαστούν περαιτέρω κινήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider