Wall Street: Μεικτά πρόσημα με φόντο την απασχόληση - Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Μεικτά πρόσημα με φόντο την απασχόληση - Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη
wall street
Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα κατά το κλείσιμο χαρακτήρισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street. Η καλύτερη εβδομάδα του Dow Jones από τον Ιούλιο.

Μεταβλητότητα και μεικτά πρόσημα κατά το κλείσιμο χαρακτήρισαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, με τον Dow Jones να κερδίζει άνω των 100 μονάδων στην καλύτερη εβδομάδα του από τον Ιούλιο. Οι επενδυτές αξιολόγησαν την σημαντική ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αγορά εργασίας και τις μισθοδοσίες.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,33% ή 115 μονάδων στις 34.837 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,15% στις 4.514 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Νasdaq έκλεισε σε αρνητικό έδαφος κατά 0,02% στις 14.031 μονάδες.

Το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικών της Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα αυξήθηκαν κατά 187.000 τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι προέβλεπαν αύξηση 170.000 θέσεων. Την ίδια στιγμή ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 3,8%, σημαντικά αυξημένο από τον Ιούλιο αλλά και το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2022.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η μετοχή της Dell σημείωσε έντονη κινητικότητα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της που την «εκτίναξε» 21% υψηλότερα, όπως και η MongoDB κατά 3%.

Στα της αμερικανικής οικονομίας, η αμερικανική προεδρία ζήτησε χθες Πέμπτη από το αμερικανικό Κογκρέσο να ψηφίσει το ταχύτερο παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού ώστε οι ΗΠΑ να μη βιώσουν σε έναν μήνα το πολυσυζητημένο shutdown, αλλά και να τρέξει τις απαραίτητα προγράμματα. Την ίδια ώρα που η Fed προσπαθεί να βγάλει τα συμπεράσματα της κατά πόσο η αύξηση των επιτοκίων για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού έχει αποδώσει ή θα χρειαστούν περαιτέρω κινήσεις.

Εμπορεύματα

Ήπια άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού την Παρασκευή, με τις τιμές για το συμβόλαιο του πρώτου μήνα να αυξάνονται κατά 1,4% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones. Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο κατά 1,20 δολάρια ή σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί στα 1.967,10 δολάρια η ουγγιά στην Comex μετά από τη διαπραγμάτευση έως και τα 1.980,20 δολάρια. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 25 σεντς, ή 1%, στα 24,56 δολάρια η ουγγιά, κλείνοντας σχεδόν 1,4% υψηλότερα για την εβδομάδα. Ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε στα 3,85 δολάρια η λίβρα, σημειώνοντας άνοδο 0,8% για τη συνεδρίαση και σημειώνοντας εβδομαδιαίο κέρδος 2,4%. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 0,6% στα 968,70 δολάρια η ουγγιά, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 2,2% για την εβδομάδα και το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.227,40 δολάρια η ουγγιά, με εβδομαδιαία πτώση 0,1%.

Τον υψηλότερο διακανονισμό τους εντός του τρέχοντος έτους σημείωσαν τα συμβόλαια πετρελαίου, με τις τιμές στις ΗΠΑ για τον πρώτο μήνα να αυξάνονται κατά 7,2% στην εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones. Στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου, το αμερικάνικο αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε 1,92 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 85,55 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Οι τιμές με βάση το συμβόλαιο του πρώτου μήνα έληξαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022. Το brent παράδοσης Νοεμβρίου πρόσθεσε 1,72 δολάρια ή 2%, στα 88,55 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, μετά την άνοδο 1,5% τον Αύγουστο. Είδε μια εβδομαδιαία άνοδο 5,5% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Νοεμβρίου. Η βενζίνη παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε στα 2,59 δολάρια το γαλόνι, αύξηση 1% για τη συνεδρίαση, αλλά μειωμένη κατά 2% για την εβδομάδα, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Οκτωβρίου έχασε 0,3% στα 3,11 δολάρια το γαλόνι, σημειώνοντας 5% εβδομαδιαία απώλεια. Το φυσικό αέριο παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 0,1% στα 2,77 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 4,1% την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Μεικτή η εικόνα στους δείκτες στη «σκιά» της αμερικανικής αγοράς εργασίας

Χρηματιστήριο: Απότομη προσγείωση στις 1.300 μονάδες - Πιέσεις σε τράπεζες

Morgan Stanley: Η ΕΚΤ θα βάλει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων αυτόν τον μήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider