Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτωτικά άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς έχει εξασθενίσει η θετική επίδραση από τα κινεζικά μέτρα στήριξης.

(upd 14:03) Διατηρούν αρνητικό πρόσημο τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς έχει εξασθενίσει η θετική επίδραση από τα κινεζικά μέτρα στήριξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,09% στις 457,578 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο DAX χάνει 0,22% στις 15.789 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 0,36%, στις 7.253 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 7.460 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 0,11%, στις 28.615 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 0,06%, στις 9.410 μονάδες.

Οι μετοχές έκλεισαν με οριακές μεταβολές τη Δευτέρα, χάνοντας τη δυναμική τους στη διάρκεια της συνεδρίασης μετά την αρχική ώθηση που έλαβαν από τη μείωση των επιτοκίων από κάποιες από τις μεγαλύτερες κινεζικές τράπεζες για ένα μεγάλο εύρος καταθέσεων.

Κέρδη 1,17% καταγράφει η μετοχή της Novo Nordisk διευρύνοντας τα κέρδη που της χάρισαν χθες στο κλείσιμο τον τίτλο της πολυτιμότερης εταιρείας της Ευρώπης, βάσει κεφαλαιοποίησης. Η εταιρεία πίσω από το χάπι αδυνατίσματος Wegovy, άνοιξε με κεφαλαιοποίηση 427,32 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των μην εισηγμένων μετοχών, ξεπερνώντας τα 417,86 δισ. δολάρια της LHMV.

Στα νέα από το μέτωπο της οικονομίας, οι πληθωριστικές προσδοκίες σε ορίζοντα τριετίας στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν ελαφρώς τον Ιούλιο, στο 2,4% από 2,3%, σύμφωνα με το τελευταίο report της EKT. Οι προσδοκίες σε ορίζοντα ενός έτους παρέμειναν αμετάβλητες στο 3,4%.

Αυτά δεν είναι καλά νέα για την ΕΚΤ, η οποία έχει οδηγήσει τα επιτόκια στο 3,75% στη διάρκεια ενός έτους διαδοχικών αυξήσεων σε μια προσπάθεια να μειώσει τις μακροπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες και να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο επίπεδο-στόχο του 2%. Κάτι άλλο που πρέπει ωστόσο επίσης να την προβληματίζει είναι η επιδείνωση της εικόνας της οικονομίας και τα ολοένα και πιο ηχηρά καμπανάκια για ύφεση στο γ΄τρίμηνο. Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI της Ευρωζώνης έδειξαν την πιο μεγάλη συρρίκνωση της δραστηριότητας σε διάστημα 33 μηνών, καθώς ο κρίσιμος κλάδος υπηρεσιών διολίσθησε σε ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο: Κυριαρχούν νευρικότητα και μεταβλητότητα - «Αναζητούνται» αγοραστές

gazzetta
gazzetta reader insider insider