Σε υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων ο χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό σχεδόν 3 εβδομάδων ο χρυσός
Οι τιμές του χρυσού διαμορφώθηκαν τη Δευτέρα σε υψηλό δύο εβδομάδων, βρίσκοντας υποστήριξη από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου.

Οι τιμές του χρυσού διαμορφώθηκαν τη Δευτέρα σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων, βρίσκοντας υποστήριξη από την αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου, ενόψει της απόφασης της Fed για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,4% στα 1.953,40 δολάρια η ουγγιά στην Comex, στο υψηλότερο κλείσιμο από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το ασήμι παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισε 0,5%, για να κλείσει στα 23,50 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα παράδοσης Οκτωβρίου κατέγραψε άνοδο σχεδόν 1%, στα 938,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Δεκεμβρίου απώλεσε 0,7%, στα 1.244 δολάρια η ουγγιά. Τέλος, ο χαλκός παράδοσης Δεκεμβρίου διολίσθησε 0,6% στα 3,78 δολάρια ανά λίβρα.

Σύμφωνα με τον Άνταμ Κους, πρόεδρο της Libertas Wealth Management Group, ο χρυσός διατηρεί το «έδαφος» του, «χωνεύοντας» τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, ενώ αντέχει σε «εξωτερικές θεμελιώδεις πιέσεις», όπως η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ξεθύμανε» η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο μετά την Moody's

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές ενόψει Fed - Βουτιά 12% για τη Societe Generale

Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης εξετάζει η low cost αεροπορική Volotea

gazzetta
gazzetta reader insider insider