Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή των στοιχείων για την αγορά εργασίας
Επιστροφή στις απώλειες μετά την καλύτερη ημέρα εδώ και τρεις εβδομάδες στην αμερικανική αγορά.

Τελευταία ενημέρωση: 18:40

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αύριο σημαντικά στοιχεία για τα επίπεδα που κινήθηκε η ανεργία τον προηγούμενο μήνα, τα οποία ίσως δώσουν τις κατευθυντήριες γραμμές στους επικεφαλής της Fed που αναζητούν τις επόμενες κινήσεις τους για την περαιτέρω σύσφιξη της αμερικανικής οικονομίας.

Όσο αφορά στους σημαντικότερους δείκτες, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% στις 33.012 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,76% στις 4.231 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί 1,07% μονάδες στις 13.094 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, η Clorox υποχωρούν κατά 4,6%, μετά το guidance της εταιρείας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο που κινήθηκε πολύ χαμηλότερα από το αναμενόμενο. Ο κλάδος των υπηρεσιών κοινής ωφελείας συνεχίζει να κινείται σε αρνητικά επίπεδα, με την NextEra Energy να χάνει περισσότερο από 3% και να ηγείται των απωλειών του S&P 500. Οι Charles Schwab, Exxon Mobil και Advanced Micro Devices καταγράφουν επίσης απώλειες πάνω από 2%.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη οι δείκτες σημείωσαν μικρή άνοδο, μετά την μικρή αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, ενώ σήμερα κινούνται ελαφρώς ανοδικά στο 4,721%. Την Τετάρτη έφτασαν στο υψηλότερο 16 ετών, αγγίζοντας το 4,884%. Η απόδοση στο 30ετές ομόλογο ήταν ελαφρώς χαμηλότερο, στο 4,874%.

Οι βασικοί δείκτες είναι καθ'οδόν για ακόμα μία αρνητική εβδομάδα. Ο Dow Jones χάνει 0,1% σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας γυρίσει σε αρνητικό πρόσημο για το έτος κατά τη διάρκεια του selloff της Τρίτης. Αντίστοιχα, οι S&P 500 και ο Nasdaq χάνουν 0,2% σε εβδομαδιαία βάση.

Μάκρο

Μικρή αύξηση κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα χαμηλά επίπεδα της εποχής της πανδημίας. Την εβδομάδα που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στις 207.000, αυξημένες κατά περίπου 2.000 σε σχέση με την αναθεωρημένη μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση στις 210.000 αιτήσεις.

Επίσης, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Αύγουστο συρρικνώθηκε κατά 10%, φτάνοντας στο χαμηλό σχεδόν 3 ετών των 58,3 δισ. δολαρίων, αντικατοπτρίζοντας τη χαμηλότερη ζήτηση για εισαγόμενα αγαθά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Στο limit down με «βουτιά» 25% η μετοχή της Metro Bank - Ανεστάλη 2 φορές η διαπραγμάτευση

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα μετά την υποχώρηση των αποδόσεων

ING: Η πικρή αλήθεια για τους κεντρικούς τραπεζίτες και το λάθος των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider