Πετρέλαιο: Μικρά κέρδη την Παρασκευή, απώλειες 8,8% στην εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Μικρά κέρδη την Παρασκευή, απώλειες 8,8% στην εβδομάδα
Αν και οι επενδυτές αρχικά αντέδρασαν αρνητικά στους ισχυρούς αριθμούς απασχόλησης της Παρασκευής λόγω των επιπτώσεών τους στα επιτόκια, «η επίπτωση για το αργό πετρέλαιο είναι ότι η υποκείμενη οικονομία παραμένει ισχυρή και η ζήτηση μπορεί να παραμείνει ισχυρή».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου κέρδισαν την Παρασκευή, με τις τιμές στις ΗΠΑ να σημειώνουν ήπια άνοδο, αλλά να σημειώνουν απώλειες 8,8% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Η αρνητική αντίδραση του πετρελαίου στην εβδομαδιαία αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης «υποδηλώνει ότι το πετρέλαιο είχε καθυστερήσει για μια διόρθωση στις συναλλαγές και ορισμένοι επενδυτές αναζητούσαν μια δικαιολογία για να αποκομίσουν κέρδη», δήλωσε στο Marketwatch ο Colin Cieszynski, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth Management.

«Οι τιμές του πετρελαίου φαίνεται πως σταθεροποιούνται μετά από μια σκληρή εβδομάδα, καθώς η ανελέητη πώληση ομολόγων στην αγορά πυροδότησε ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη», ανέφερε ο αναλυτής του OANDA, Edward Moya, προσθέτοντας παράλληλα πως «η χειρότερη εβδομάδα για το αργό από τον Μάρτιο αρχίζει να προσελκύει αγοραστές δεδομένου ότι η αγορά πετρελαίου θα παραμείνει σφιχτή βραχυπρόθεσμα».

Σημειώνεται πως οι αυξανόμενες ανησυχίες των επενδυτών ομολόγων σχετικά με τις κρατικές δαπάνες και το αυξανόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον κορυφαίο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, συνέβαλαν σε ένα απότομο sell-off που ώθησε τις τιμές των κρατικών ομολόγων σε χαμηλά 17 ετών, εκτοξεύοντας τις αποδόσεις σε υψηλά 16 ετών, στις παρυφές του 5%.

Αν και οι επενδυτές αρχικά αντέδρασαν αρνητικά στους ισχυρούς αριθμούς απασχόλησης της Παρασκευής λόγω των επιπτώσεών τους στα επιτόκια, «η επίπτωση για το αργό πετρέλαιο είναι ότι η υποκείμενη οικονομία παραμένει ισχυρή και η ζήτηση μπορεί να παραμείνει ισχυρή», προσέθεσε ο Cieszynski.

Το αμερικάνικο αργό παράδοσης Νοεμβρίου πρόσθεσε 48 σεντς, ή 0,6%, για να διαμορφωθεί στα 82,79 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ολοταχώς για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο

Χρυσός: «Έσπασε» το πτωτικό σερί των 9 ημερών

Ευρωαγορές: Κέρδη με ώθηση από τα αμερικανικά στοιχεία για την αγορά εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider