Χρηματιστήριο: Διατηρείται η πτωτική διάθεση μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Διατηρείται η πτωτική διάθεση μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Ήπια πτωτικά κινούνται οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές τάσεις, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

(upd 12:30) Διατηρούν την πτωτική τους τροχιά οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές τάσεις, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.304,59 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,48%. Ο τζίρος ανέρχεται στα 19,81 εκατ. ευρώ.

H Eurostat κατέγραψε επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης των τιμών στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση με τα προσωρινά στοιχεία για τον πληθωρισμό, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προσδοκίες της ΕΚΤ για νέες ανατιμήσεις εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές ενέργειας. Σύμφωνα με την Φρανκφούρτη, οι παράγοντες που τροφοδοτούν τις ανατιμήσεις είναι oι τιμές του δείκτη ενέργειας και η αγορά ηλεκτρισμού. Επισημαίνει δε, πως αφενός οι πιέσεις αυτές μπορεί να κρατήσουν έως τα μέσα του 2024 και πως μετά θα υπάρχει μεν αποκλιμάκωση, αλλά ακόμη και πέρα από την περίοδο των προβλέψεων, μετά το 2026, οι τιμές είναι αδύνατο να γυρίσουν στα επίπεδα που ξέραμε, πριν την ενεργειακή κρίση.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,74%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,12%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Viohalco (+1,06%) και του ΟΛΠ (+0,43%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της του ΟΠΑΠ (-1,59%), της Motor Oil (-1,58%), της Eurobank (-1,20%) και της Alpha Bank (-1,13%).Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Πειραιώς και η Alpha Bank με 690.754 και 609.886 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Εθνική με 3,38 εκατ. ευρω και η Πειραιώς με 2,25 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 47 μετοχές, 52 πτωτικά και 14 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex +11,20% και Q&R +6,65%.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Προοδευτικη -9,73% και Reds -6,00%.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ετοιμάζεται να κλείσει την πρώτη εβδομάδα του έτους με καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις αγορές του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider