Στο κόκκινο το ταμπλό του Χρηματιστηρίου - «Βαρίδι» οι τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο κόκκινο το ταμπλό του Χρηματιστηρίου - «Βαρίδι» οι τράπεζες
Κάτω από τις 1.340 μονάδες το ΧΑ. Βαρίδι τράπεζες και ΔΕΗ.

Βαριές απώλειες καταγράφηκαν στο Χρηματιστήριο σήμερα, με την αγορά να διορθώνει αρκετά απότομα μετά από ένα οκταήμερο ανοδικό σερί και τις τράπεζες να διολισθαίνουν αρκετά χαμηλότερα.

Συγκεκριμένα, αν και ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός στη σημερινή συνεδρίαση πολλοί επενδυτές έσπευσαν να πάρουν αρκετά «βίαια» κέρδη, τόσο από τις τράπεζες όσο και τα blue chips. Η Πειραιώς βούλιαξε κατά 3,9% στα 3,30 ευρώ, με την ΕΤΕ στο -2,72% και τα 6,80 ευρώ και την Alpha Bank στο -2,22% και τα 1,563 ευρώ. Ισχυρές απώλειες και για τη ΔΕΗ στο -1,94% και τα 12,11 ευρώ.

Η αγορά αποφορτίστηκε αρκετά από τα υπεραγορασμένα επίπεδα, δίνοντας την ευκαιρία να επιβιβαστούν αρκετοί που είχαν μείνει εκτός ράλι.

Το ελληνικό «story» συνεχίζει να πουλάει και να κεντρίζει συνεχώς το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών που αναζητούν αγορές που έχουν υστερήσει σε μια μακροχρόνια βάση.

Ενδεικτικό είναι πως σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής στόχου για το Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών προχώρησε η Goldman Sachs, με την εγχώρια αγορά να έχει ήδη καταγράψει μια άνοδο της τάξεως του 4,66% για φέτος, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι των ευρωπαϊκών αγορών και των ΗΠΑ.

Παράλληλα, μετά τις Jefferies, Euroxx και Eurobank Equities ακολούθησε χθες η Morgan Stanley για να αναβαθμίσει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ θετικό σήμα για περαιτέρω αναβαθμίσεις έστειλε και ο Νώντας Νικολαΐδης, Vice President - Senior Credit Officer της Moody’s, μιλώντας στο insider.gr

Σύμφωνα με τον Η. Ζαχαράκη της Fast Finance, «τεχνικά η διάσπαση του υψηλού μπορεί να δώσει άμεσα συνέχιση προς τις 1.390 με τον ΓΔ να συντηρεί την επιθετική του κίνηση όσο κλείνει πάνω από τις 1.339 μονάδες. Θυμίζουμε ότι στις 19 Μαρτίου 2014 ο ΓΔ είχε καταγράψει υψηλό αμέσως μετά την διάσωση του 2012 και μετά από 2 χρόνια ανόδου στις 1.379 μονάδες. Εκεί η αγορά συνειδητοποίησε τι είχαμε να δούμε στην πολιτική ζωή του τόπου το επόμενο διάστημα. Πλέον η αγορά είναι μια ανάσα από το εν λόγω επίπεδο με ένα τραπεζικό σε τελείως διαφορετική κατάσταση από το παρελθόν. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να μαντέψουμε το μέγεθος της κίνησης και απλά θα πρέπει να ακολουθούμε την τάση κάνοντας διορθωτικές κινήσεις στην πορεία χωρίς να βάλουμε ίχνος συναισθήματος στην κίνηση».

Πλέον, η αγορά μπορεί να φθάσει μέχρι τις 1.325 μονάδες προκειμένου να βγάει δύναμη για μια κίνηση πάνω από τις 1.380 μονάδες.

Ο ΓΔ διολίσθησε σήμερα κατά 1,55% στις 1.332,47 μονάδες με τον τζίρο στα 87,23 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 υποχώρησε κατά 1,59% στις 3.234,43 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κατέγραψε απώλειες 2,18% στις 1.119,53 μονάδες.

Η Πειραιώς κατέγραψε απώλειες 3,9% στα 3,3 ευρώ με τζίρο στα 11,47 εκατ. ευρώ, με τη Μυτιληναίος στο -1,35% και τα 37,88 ευρώ και τη ΔΕΗ στο -1,94% και τα 12,11 ευρώ. Βαριές απώλειες για ΕΧΑΕ (-3,66%), Ελλάκτωρ (-3,72%), και Τιτάν (-2,26%).

Στο κόκκινο όλο τα blue chips πλην της Βιοχάλκο που ενισχύθηκε κατά 0,64% στα 6,28 ευρώ και τη Lamda στο 0,7% και τα 7,19 ευρώ.

Νέες απώλειες για Jumbo (-1,67%), ΟΠΑΠ (-0,88%), ενώ τα διυλιστήρια έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρ. Πειραιώς: Roadshow σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη ενόψει της διάθεσης μετοχών από το ΤΧΣ – Τι λέει η Διοίκηση στους επενδυτές

«Κόντρα στο ρεύμα» των αναβαθμίσεων για τις ελληνικές τράπεζες η Mediobanca - Μειώνει τις τιμές στόχους σε Εθνική, Alpha Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider