Wall Street: O S&P 500 κυνηγά νέα ρεκόρ με το βλέμμα στον Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: O S&P 500 κυνηγά νέα ρεκόρ με το βλέμμα στον Πάουελ
Καθ' οδόν για νέα ρεκόρ είναι ο S&P 500 και ο Nasdaq, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Τελευταία ενημέρωση: 21:34

Καθ' οδόν για νέα ρεκόρ είναι ο S&P 500 και ο Nasdaq στην Wall Street την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν νέα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φως στη διαδρομή της νομισματικής πολιτικής της Fed, αλλά και στο κατά πόσο είναι βιώσιμο το συνεχιζόμενο ράλι της αγοράς.

Επίσης, αναμένονται ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των μεγάλων χρηματοοικονομικών κολοσσών αλλά και εταιρειών κολοσσών, αλλά αυτό που θα μονοπωλήσει την προσοχή των αναλυτών είναι η σημερινή τοποθέτηση του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η διατήρηση «high for too long» μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Ο Πάουελ θα μιλήσει πρώτα στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας και αύριο Τετάρτη, θα εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Σήμερα λοιπόν, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί πλέον 27 μονάδες ή 0,07% και διαμορφώνεται στις 39.316 μονάδες, ενώ σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις 5.578 μονάδες κινείται ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος καταγράφει κέρδη 0,11%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς ο δείκτης Nasdaq βρίσκεται στις 18.417 μονάδες, με κέρδη 0,08%.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 5.572,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε 0,28% στις 18.403,74. Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε 31 μονάδες χαμηλότερα, ή 0,08%, στις 39.344,79. Ο S&P 500 έρχεται από την τέταρτη θετική του εβδομάδα τις τελευταίες πέντε εν μέσω συνεχιζόμενης αισιοδοξίας ότι η χαλάρωση του πληθωρισμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιουνίου, ο οποίος θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη, θα μπορούσε να ενισχύσει αυτές τις ελπίδες εάν ο τίτλος εμφανίσει μια ελαφρά βελτίωση. Τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στο ταμπλό η μετοχή της Nvidia, αφού έφτασε μέχρι και άνω του 4%, πλέον ενισχύεται 1,7% μετά την κίνηση της KeyBanc να αναθεωρήσει τον στόχο για τη μετοχή του κολοσσού της τεχνολογίας στα 180 δολάρια από 130, κάτι που έκανε και για τη Micron, στα 165 δολάρια από 160. Οι κινήσεις ήταν μέρος μιας ευρύτερης σημείωσης για την κατάσταση του τομέα των τσιπ, με τον αναλυτή John Vinh να γράφει ότι «η ζήτηση AI συνεχίζεται αμείωτη». H μετοχή της Micron ενισχύεται κατά 0,28%.

Η μετοχή της BP στη Wall Street υποχωρεί πάνω από 4%, μετά την είδηση πως αναμένει στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου πλήγμα ύψους 1 δισ. έως 2 δισ. δολαρίων προειδοποιώντας παράλληλα για χαμηλότερα περιθώρια διύλισης που θα επηρεάσουν συνολικά τα οικονομικά της μεγέθη.

Την περασμένη εβδομάδα, τα στοιχεία για την εργασία αντικατόπτριζαν μια ελαφρώς ψυχρή αγορά εργασίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων. Αν και η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε περισσότερες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο από ό,τι αναμενόταν, υπήρξε επίσης μια απροσδόκητη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, στο 4,1% από 4%. Οι έμποροι αναμένουν επί του παρόντος δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, με την πρώτη τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Πιστεύουμε ότι το θεμελιώδες σκηνικό παραμένει υποστηρικτικό για τις μετοχές, καθοδηγούμενο από τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη και την ανάπτυξη κερδών, τις μειώσεις επιτοκίων και τις αυξανόμενες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της UBS, Vincent Heaney, σε σημείωμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι κινήσεις και το flow των διαχειριστών στις ελληνικές μετοχές

Crypto: Τα bitcoin αξίας 2 δισ. της Γερμανίας, το «ξεπούλημα» και οι ανησυχίες των traders

gazzetta
gazzetta reader insider insider