Xρυσός: Συνεχίζει να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xρυσός: Συνεχίζει να πιάνει νέα ιστορικά υψηλά
Σε νέο υψηλό όλων των εποχών ανέβηκαν οι τιμές του χρυσού ενδοσυνεδριακά την Τετάρτη παρά την τελική υποχώρηση

Σε νέο υψηλό όλων των εποχών ανέβηκαν οι τιμές του χρυσού την Τετάρτη, καθώς η αυξανόμενη αισιοδοξία για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και το ασθενέστερο δολάριο ενίσχυσαν τη ζήτηση. Αυτή η τάση υποστηρίζεται από έναν συνδυασμό αδύναμων οικονομικών δεδομένων, καθιστώντας τον χρυσό όλο και πιο ελκυστικό ως ένα σχεδόν σίγουρο περιουσιακό στοιχείο, ειδικά εν μέσω όλων των πρόσφατων αυξανόμενων παγκόσμιων εντάσεων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,6% στα 2.454,98 δολάρια ανά ουγγιά λόγω profit taking, αφού νωρίτερα στη συνεδρίαση έπιασε το ιστορικό υψηλό των 2.482,29 δολαρίων.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν κατά 0,3% χαμηλότερα στα 2.459,90 δολάρια ανά ουγγιά.

«Η προσδοκία ότι πλησιάζουμε πιο κοντά σε μια μείωση των επιτοκίων της Fed, κάτι που διαμορφώνεται από τις αποδόσεις των ομολόγων που συνεχίζουν να μειώνονται και το ασθενέστερο δολάριο, είναι οι κύριοι υποστηρικτικοί παράγοντες πίσω από αυτό το ράλι του χρυσού», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής εναλλακτικών επενδύσεων και συναλλαγών στην High Ridge Futures.

Περισσότεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed αναφέρουν ότι αισθάνονται όλο και πιο άνετα ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των τιμών κινείται σε πιο σταθερή τροχιά προς τον στόχο της Fed, μετά από τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες αναγνώσεις νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο διοικητής της Fed Κρίστοφερ Γουόλερ, δήλωσε σήμερα ότι η ώρα για μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ «πλησιάζει», αλλά η αβεβαιότητα για την πορεία της οικονομίας καθιστά ασαφές πότε μπορεί να συμβεί μείωση του κόστους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Οι αγορές βλέπουν τώρα μια πιθανότητα 98% για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Αρνητικό 3x3 με τεχνολογικές πιέσεις - «Βουτιά» 11% της ASML

ΕΚΤ: Στον «πάγο» τα επιτόκια - Τι περιμένουν από την Λαγκάρντ οι αγορές ομολόγων

Τουρκία: Παγκόσμια πρωτιά με αύξηση πλούτου 157% ακόμα και με πληθωρισμό 72%

gazzetta
gazzetta reader insider insider