Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές
Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή - Απώλειες για Mercedes-Benz και Cointreau

Τελευταία ενημέρωση 17:00

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, παρά τη χθεσινή «ανάσα» με τα ήπια κέρδη που σημείωσαν, με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους ολόκληρη την εβδομάδα στα εταιρικά αποτελέσματα της ευρύτερης περιοχής.

Αυτή την ώρα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κερδίζει 0,07% στις 519,32 μονάδες, με τον κλάδο των ταξιδιών να σημειώνει απώλειες 0,71%. Ο EuroStoxx 50 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 4.949 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,24% στις 19.503 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κινείται με -0,02% στις 8.267 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,10% στις 7.510 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται με +0,31% στις 34.812 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 αποδυναμώνεται κατά 0,13% κινείται στις 11.824 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Mercedes-Benz χάνει 2% την Παρασκευή ύστερα από την ανακοίνωση της πτώσης των λειτουργικών κερδών της κατά 64% στον βασικό τομέα παραγωγής αυτοκινήτων της λόγω των ασθενέστερων μακροοικονομικών συνθηκών και του έντονου ανταγωνισμού, κυρίως στην Ασία.

Η γαλλική εταιρεία παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών Remy Cointreau υποβάθμισε τις προοπτικές των πωλήσεών της για το σύνολο του έτους, αναφέροντας ότι αναμένει πλέον πτώση αντί για σταδιακή ανάκαμψη εν μέσω της αδυναμίας των πωλήσεων στις ΗΠΑ και στην Ασία. Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ποτών υψηλών προδιαγραφών πλήττονται τον τελευταίο σχεδόν μήνα από υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εξαγωγές τους, σε αντίποινα (της Κίνας) για τους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα. Η μετοχή της σημειώνει απώλειες σχεδόν 1% σήμερα.

Η βρετανική τράπεζα NatWest καταγράφει «άλμα» σχεδόν 4,5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, κατά τα οποία κατέγραψε σημαντικά υψηλότερα κέρδη από το αναμενόμενο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, οι μετρήσεις της επιχειρηματικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τη Γερμανία και την Ιταλία αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα.

Ασιατικά χρηματιστήρια

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν τις γενικές εκλογές στην Ιαπωνία το Σαββατοκύριακο, αλλά και να αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Τόκιο.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ολοκλήρωσε με -0,76% στις 37.889 μονάδες, ενώ ο Topix έχασε 0,65%, ολοκληρώνοντας στις 2.618 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο δείκτης αναφοράς Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακή άνοδο 0,09% στις 2.583 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε κατά 0,98% στις 727,41 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,61% στις 20.589 μονάδες, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας ανήλθε με +0,70% στις 3.956 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας κατέγραψε οριακή άνοδο 0,06% στις 8.211 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ο συνολικός πληθωρισμός του Τόκιο μειώθηκε στο 1,8% τον Οκτώβριο από 2,2% τον προηγούμενο μήνα, με τον δομικό πληθωρισμό επίσης να διαμορφώνεται στο 1,8%, από 2%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο δομικός πληθωρισμός στο Τόκιο θα επιβραδυνθεί στο 1,7% τον Οκτώβριο. Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται ευρέως ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι η διήμερη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

ΜΕΤΚΑ: Ενισχύονται EBITDA και ανεκτέλεστο – Το portfolio έργων και διεκδικήσεων

ΤΙΤΑΝ: Πώς προχωρά το mega project «IFESTOS» των 584 εκατ. ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider