«Limit up» έκανε η μετοχή της Plus500 λόγω… Bitcoin

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Limit up» έκανε η μετοχή της Plus500 λόγω… Bitcoin

«Limit up» έκανε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας trading, Plus500, μόλις ανακοίνωσε ότι οι συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα έχουν εκτινάξει τα κέρδη της.

Η εταιρεία εβραϊκών συμφερόντων, η οποία είναι εισηγμένη στην Aγορά Eναλλακτικών Eπενδύσεων (AIM) του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα κέρδη της κατέγραψαν ρεκόρ στο δ’ τρίμηνο του 2017 λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκδήλωσαν οι επενδυτές για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα.

Η μετοχή της Plus500, η οποία εδρεύει στο Ισραήλ, εκτοξεύτηκε στις 10,60 λίρες στις 15:30 (ώρα Ελλάδας), καταγράφοντας ενδοσυνεδριακό άλμα 20%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CNBC.

Η εταιρεία ανέφερε, μάλιστα, ότι λόγω της «κρυπτομανίας» αυτής προσέθεσε στην πελατειακή της βάση 246.000 νέους πελάτες, οι οποίοι ενδιαφέρονταν κυρίως για παράγωγα σε κρυπτονομίσματα (CFD). Με τα συμβόλαια αυτά, οι επενδυτές «ποντάρουν» στη διακύμανση της τιμής του κρυπτονομίσματος, χωρίς να έχουν στην ουσία στην κατοχή τους Bitcoin ή άλλο κρυπτονόμισμα.

Τα κρυπτονομίσματα, πάντως, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, οι οποίες εκφράζουν έντονη επιφυλακτικότητα σχετικά με την έντονη διακύμανση στις τιμές τους, ιδίως μετά την εκτόξευση του Bitcoin που προκάλεσε φρενίτιδα στους επενδυτές παγκοσμίως.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει δραστικά μέτρα για τον έλεγχο των συναλλαγών σε παράγωγα κρυπτονομισμάτων.

Η βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς έχει επίσης προειδοποιήσει για τον υψηλό κίνδυνο που εμπεριέχει το trading σε Bitcoin, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδυτές κινδυνεύουν να χάσουν το σύνολο των χρημάτων που επενδύουν σε αυτά τα προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider