Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη εν αναμονή των αμερικανικών κυρώσεων ενώ από την άλλη, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να καθησυχάσει τους καταναλωτές ότι θα υπάρξει επάρκεια τροφοδοσίας στην αγορά.

H τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent καταγράφει πτώση στα 81,62 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη ενώ προηγουμένως είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο της τετραετίας φθάνοντας τα 82,55 δολάρια το β αρέλι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν κυρώσεις για να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC), αρχής γενομένης από τις 4 Νοεμβρίου.

Η απώλεια ιρανικής προσφοράς αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην πρόσφατη αύξηση των τιμών αργού πετρελαίου. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προσπαθούν να διαβεβαιώσουν τους καταναλωτές και τους επενδυτές ότι θα υπάρξει επάρκεια προσφοράς στην αγορά πετρελαίου, ζητώντας παράλληλα από τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή τους.

«Θα εξασφαλίσουμε πριν από την εκ νέου επιβολή των κυρώσεών μας ότι θα υπάρξει επαρκής προμήθεια στην πετρελαϊκή αγορά», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσιγκτον για το Ιράν, Μπράιαν Χουκ, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη το βράδυ. Στην ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Tραμπ επανέλαβε τις εκκλήσεις του ΟΠΕΚ να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο και να σταματήσει να αυξάνει τις τιμές.

Αντιδράσεις από το Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ θα πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στη Μέση Ανατολή εάν θέλει να σταματήσει να αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου, ανέφερε ο Ιρανός υπουργός πετρελαίου Μπιζάν Ζανγκανέ. «Ο κ. Trump προσπαθεί να μειώσει τις εξαγωγές του πετρελαίου του Ιράν και επίσης και παράλληλα να διασφαλίσει ότι η τιμή του πετρελαίου δεν ανεβαίνει, αλλά αυτά τα δύο δεν μπορούν να συμβούν μαζί», δήλωσε ο Zanganeh.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider