Πετρέλαιο: Ο φόβος για υπερπροσφορά ρίχνει τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο φόβος για υπερπροσφορά ρίχνει τις τιμές
Για πλεονασματικές ποσότητες πετρελαίου κάνει λόγο ο ΟΠΕΚ.

Την ώρα που η διεθνής αγορά ανησυχεί για την επάρκεια των αποθεμάτων πετρελαίου λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και της μείωσης της παραγωγής στη Βενεζουέλα, ο ΟΠΕΚ δείχνει τελικά να ανησυχεί για ακριβώς το αντίθετο.

Οι εκτιμήσεις για υπερπροσφορά οδηγούν σε πτώση τις τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή με τα συμβόλαια αργού Brent να σημειώνουν πτώση κατά 51 σεντς στα 76,38 δολ. Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ σημειώνει πτώση κατά 64 σεντς, ή 1%, στα 66,68 δολάρια το βαρέλι.

Οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία δείχνουν να τηρούν τη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής με αποτέλεσμα η αγορά να διαθέτει και πάλι πλεονασματικές ποσότητες οι οποίες αυξάνονται φυσικά από τη συμβολή των ΗΠΑ οι οποίες εξακολουθούν να παράγουν.

Ο διοικητής του ΟΠΕΚ στη Σαουδική Αραβία, Adeeb Al-Aama, δήλωσε την Πέμπτη ότι η αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την υπερπροσφορά κατά το τρέχον τρίμηνο ενώ επιβεβαίωσε την αύξηση των αποθεμάτων.

«Η αγορά στο τέταρτο τρίμηνο θα μπορούσε να μετατοπιστεί προς μια κατάσταση υπερπροσφοράς, όπως αποδεικνύεται από την αύξηση των αποθεμάτων τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Adeeb Al-Aama στο Reuters.

Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανάγκη παρέμβασης για τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου μετά από αυξήσεις τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider