Υπό πίεση το πετρέλαιο εξαιτίας της αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό πίεση το πετρέλαιο εξαιτίας της αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές
Πτώση καταγράφει το πετρέλαιο την Τρίτη.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας και οι αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές του πετρελαίου ενώ ένταση επικρατεί στις διεθνείς αγορές παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, περί «σημαντικής συμφωνίας με την Κίνα».

Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 76,78 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 56 σεντς ή 0,8%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφονται στα 66,78 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 26 σεντς ή 0,4%.

Η βασική ανησυχία είναι ότι ο εμπορικός πόλεμος θα περιορίσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση καυσίμων.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανέφερερ την Τρίτη ότι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου πλήττουν τους καταναλωτές και θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση καυσίμων σε μια περίοδο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

«Υπάρχουν δύο πιέσεις προς τα κάτω στην παγκόσμια αύξηση της ζήτησης πετρελαίου: η μία είναι οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και σε πολλές χώρες συνδέονται άμεσα με τις τιμές καταναλωτή.Το δεύτερο είναι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο επικεφαλής της IEA, Fatih Birol, σε μια διάσκεψη για τη ενέργεια στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider