Νέο σφυροκόπημα στη Wall - «Βουτιά» πάνω από 900 μονάδες για τον Dow

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο σφυροκόπημα στη Wall - «Βουτιά» πάνω από 900 μονάδες για τον Dow
Συνεχίστηκε την Πέμπτη το κραχ στη Wall Street. «Βούλιαξε» ο Dow με απώλειες άνω του 3,5%. Οι ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν εξαιρετικά εύθραυστες.

Βαθύ κόκκινο επικράτησε στη Wall Street την Πέμπτη, με τους πωλητές να κερδίζουν έδαφος και να επικρατούν. Το «τρενάκι του τρόμου» της Wall Street συνεχίζεται με τους δείκτες να έχουν έντονες μεταβολές κατά τη διάρκεια όλη της εβδομάδας.

Ο αέρας του Τζο Μπάιντεν από την νίκη της «Super Tuesday» εξανεμίστηκε, με τους δείκτες να κατρακυλούν διαγράφοντας το χθεσινό «ράλι». Οι ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία παραμένουν εξαιρετικά εύθραυστες με τις ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες να συντονίζουν τις δράσεις τους για τη λήψη πρόσθετων νομισματικών κινήτρων ώστε να θωρακίσουν τις οικονομίες από την έξαρση του κοροναϊού.

Τονωτική ένεση ύψους 50 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη «μάχη» κατά του κοροναϊού όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, η διευθύντρια του οργανισμού Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Όπως τόνισε η ίδια, το υψηλό πακέτο χρημάτων θα είναι άμεσα διαθέσιμο και θα δοθεί σε χώρες και αγορές που πλήττονται περισσότερο από την εξάπλωση του ιού. Παράλληλα η κα. Γκεοργκίεβα ανέφερε πως δεν απαιτείται να υπάρχει κάποιο δεσμευτικό πρόγραμμα με το Ταμείο ώστε να υπάρχει στήριξη.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε σε κάθε μεμονωμένη χώρα ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες και να εργαστούμε με αυτές τις χώρες» σημείωσε. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα δράσουμε πολύ γρήγορα όσο έρχονται τα αιτήματα» πρόσθεσε.

Σαρώνει στην Ιταλία ο κοροναϊός

«Σαρώνει» ο κοροναϊός στην Ιταλία καθώς πλέον ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 148, καθώς 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κοροναϊού άγγιξαν τους 3.296 και οι νεκροί τους 148. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones διολίσθησε 3,59%, στις 26.119 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 3,39% στις 3.024 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 3,10% στις 8.738 μονάδες.

Κάτω του 1% παρέμεινε το αμερικανικό 10ετές ομόλογο στο 0,919%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider