«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6
Το κινέζικο SUV επιταχύνει σαν…πυραυλοκίνητο, προσφέρει έως 510 χιλιόμετρα αυτονομία και αλλάζει την άδεια μπαταρία του με μία φορτισμένη μέσα σε μόλις τρία λεπτά!

Η κινέζικη μάρκα Nio δεν είναι, προς το παρόν, ιδιαίτερα γνωστή στην Ευρώπη, όμως στην πατρίδα της θεωρείται ένα δυνατό brand name στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με premium προδιαγραφές. Η Nio ιδρύθηκε με πολύ φιλόδοξους στόχους το 2014 στη Σαγκάη και το 2016 παρουσίασε το –αμιγώς ηλεκτρικό- supercar EP9, που έκανε πάταγο και στη Γηραιά Ήπειρο σπάζοντας διάφορα ρεκόρ ταχύτητας στη δύσκολη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ακολούθησε το –επίσης ηλεκτροκίνητο- επταθέσιο SUV ES8, που λανσαρίστηκε τον Ιούνιο του 2018 στην Κίνα, ενώ πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε η νεοφυής επιχείρηση άλλο ένα ηλεκτρικό SUV με την ονομασία ES6.

To ΕS6 είναι πενταθέσιο, διαθέτει 4,85 μ. μήκος και εκπλήσσει με τις κορυφαίες προδιαγραφές του, καθώς εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, ώστε να λειτουργεί τετρακίνητα. Κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές, μία συνολικής ισχύος 435 ίππων και μία ακόμη δυνατότερη 544 ίππων, οι οποίες πραγματοποιούν το σπριντ 0 – 100 χλμ./ώρα σε 5,6’’ και 4,7’’ αντίστοιχα, ενώ η τελική τους ταχύτητα είναι πανομοιότυπη και αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν μεταξύ δύο μπαταριών διαφορετικής αποδοτικότητας, με τη μικρότερη να επιτρέπει αυτονομίες έως 410 χιλιομέτρων και τη μεγαλύτερη έως 510 χιλιομέτρων! Μάλιστα, η Nio αναπτύσσει στην Κίνα ένα δίκτυο με σημεία αλλαγής των άδειων μπαταριών των οχημάτων της με πλήρως φορτισμένες εντός τριών λεπτών. Επίσης διαθέτει έναν στόλο φορτηγών με ταχυφορτιστές, που παίζουν τον ρόλο της κλασικής οδικής βοήθειας και μπορούν να φορτίσουν σε δέκα λεπτά τα ηλεκτρικά μοντέλα, που έχουν μείνει από ρεύμα, ώστε να καλύψουν περίπου 100 χιλιόμετρα και να φτάσουν μέχρι τον επόμενο φορτιστή.

Το Nio ES6 θα κυκλοφορήσει στην Κίνα τον Ιούνιο του 2019 με τιμές εκκίνησης από περίπου 45.600 ευρώ στη βασική έκδοση και από 50.800 ευρώ στην έκδοση υψηλών επιδόσεων, ανατρέποντας έτσι την εικόνα των φτηνιάρικων προϊόντων made in China. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να διαμορφώσουν το αυτοκίνητό τους και να το παραγγείλουν μέσω μίας ειδικής εφαρμογής, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν θα δούμε τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας στο μέλλον και στην Ευρώπη.

«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6
«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6
«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6
«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6
«Hλεκτρίζουν» οι επιδόσεις του Nio ES6

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider