Xριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο Κάρλος Γκον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Xριστούγεννα στη φυλακή θα κάνει ο Κάρλος Γκον
Οι ιαπωνικές εισαγγελικές Αρχές εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Renault, με αποτέλεσμα να παραμείνει κρατούμενος στις φυλακές του Τόκιο.

Λιγοστεύουν οι ελπίδες του προφυλακισμένου πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan, Κάρλος Γκον, να αποφυλακιστεί σύντομα με χρηματική εγγύηση. Η εισαγγελία του Τόκιο απήγγειλε νέες κατηγορίες κατά του Γαλλοβραζιλιάνου μάνατζερ και εξέδωσε για τρίτη φορά ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με τις νέες κατηγορίες, ο Γκον μετέφερε ζημιές από επενδυτικές κινήσεις του ύψους περίπου 14 εκατ. ευρώ στον πρώην εργοδότη του, τον οποίο είχε διασώσει ο ίδιος από τη χρεωκοπία. Οι ιαπωνικές εισαγγελικές Αρχές υποστηρίζουν επίσης, ότι ο 64χρονος δεν απέκρυψε τα μισά του εισοδήματα από την εφορία μόνον μεταξύ 2011 και 2015, αλλά συνέχισε να το κάνει και το επόμενα διάστημα.

Το ιαπωνικό δίκαιο προβλέπει διάρκεια προφυλάκισης έως 22 ημερών στις περιπτώσεις ενταλμάτων σύλληψης, όμως η συγκεκριμένη προθεσμία μπορεί να επιμηκυνθεί, εφόσον προκύψουν ενδιάμεσα νέες κατηγορίες και γίνουν αποδεκτές από το δικαστήριο. Για αδικήματα οικονομικής φύσης προβλέπονται στην Ιαπωνία ποινές φυλάκισης έως 10 ετών ή πολύ υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Η υπόθεση Γκον δοκιμάζει, από τη σύλληψη του 64χρονου στις 19 Νοεμβρίου, τις αντοχές της συμμαχίας μεταξύ Renault και Nissan. Η γαλλική μάρκα κατέχει το 43,4% των μετοχών της Nissan και αποφάσισε πρόσφατα, να διατηρήσει ο Γκον τα αξιώματα του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, καθώς δεν διαπίστωσε κάποια παραβατική συμπεριφορά από πλευράς του. Η Nissan αντέδρασε ανακοινώνοντας, ότι θα ενημερώσει αναλυτικά τη Renault για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η ιαπωνική εταιρεία κατέχει μερίδιο 15% της Renault, ωστόσο δε διαθέτει δικαίωμα ψήφου. Όπως φημολογείται, η Nissan θα επιδιώξει να μειώσει την επιρροή της Renault στη διοίκησή της και να διαμορφώσει πιο ισορροπημένες σχέσεις στη συμμαχία, κάτι που δεν επιθυμούν ωστόσο οι Γάλλοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider