Αστρονομικές υπεραξίες για τα Ι.Χ. με διάσημους προκατόχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αστρονομικές υπεραξίες για τα Ι.Χ. με διάσημους προκατόχους
Μέχρι και δέκα φορές πάνω από την εμπορική τους αξία μπορεί να πουληθούν μεταχειρισμένα μοντέλα, τα οποία είχαν στο παρελθόν διάσημους προκατόχους.

Όσο πιο διάσημος είναι ο προκάτοχος ενός αυτοκινήτου, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αξία μεταπώλησής του. Αυτό δεν ισχύει βέβαια πάντα, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις επιβεβαιώνεται στην πράξη, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα εφετινών δημοπρασιών. Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα μοντέλων, που βγήκαν το 2018 στο σφυρί και πωλήθηκαν σε εξωφρενικά υψηλές τιμές, επειδή ανήκαν κάποτε σε επώνυμους καλλιτέχνες, αθλητές, ακόμη και γαλαζοαίματους!

H Ferrari του Κιθ Ρίτσαρντς

H Ferrari του Κιθ Ρίτσαρντς

Ο Κιθ Ρίτσαρντς αγόρασε το 1972 μία Ferrari Dino 246GT και την διατήρησε στην κατοχή του έως το 1986. Το ασημί coupe πωλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 από τον οίκο Bonhams με μόλις 50.000 χλμ. στο κοντέρ του για 504.000 ευρώ. Η εμπορική του αξία εκτιμάται στις 300.000 ευρώ, οπότε ο επώνυμος πρώην ιδιοκτήτης έδωσε στο αυτοκίνητο πάνω από 68% υπεραξία.

H Rolls – Royce του Μοχάμεντ Άλι

H Rolls - Royce του Μοχάμεντ Άλι.

Ο διάσημος μποξέρ είχε αγοράσει μία Rolls Royce Silver Shadow Drophead Coupe του 1970, η οποία βγήκε τον Οκτώβριο σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams και πωλήθηκε για περίπου 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εμπορική αξία της συγκεκριμένης λιμουζίνας θα ήταν μόλις το ένα τρίτο, αν δεν είχε περάσει από τα χέρια του Μοχάμεντ Άλι στο παρελθόν.

Το Volvo του Ντέιβιντ Μπόουι

To ταπεινό Volvo του Μπόουι.

Τεράστια υπεραξία απέδωσε ένα Volvo 262 C Bertone, που ανήκε στον Ντέιβιντ Μπόουι. Το σουηδικό coupe είχε εμπορική αξία 19.000 ευρώ, όμως πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Γκστάαντ της Ελβετίας στην τιμή των 183.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν στο δεκαπλάσιο.

H Porsche 911 του Στηβ Μακ Κουίν

H Porsche του Στηβ Μακ Κουίν.

Ο αμερικανός ηθοποιός ήταν και ο ίδιος αθλητής των μηχανοκίνητων σπορ, ενώ τα αυτοκίνητά του πετυχαίνουν διαχρονικά εξαιρετικές τιμές μεταπώλησης. Εφέτος πωλήθηκε μία γκρι Porsche 911 S του Στηβ Μακ Κουίν σε δημοπρασία στο Μοντερέι του Καναδά στην τιμή των 950.000 ευρώ, όταν ένα κανονικό τέτοιο μοντέλο χωρίς διάσημο προκάτοχο εκτιμάται στις 74.000 ευρώ!

H BMW του Τζον Σέρτις

H BMW του θρύλου των δύο και των τεσσάρων τροχών, Τζον Σέρτις.

Ο Τζον Σέρτις είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που έχει καταφέρει να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Formula 1 και στις μοτοσικλέτες, οπότε αποτελεί ένα από τα ιερά τοτέμ στην ιστορία των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Τον Ιούλιο δημοπρατήθηκε μία BMW 507 του Σέρτις και έπιασε 4,3 εκατ. ευρώ, δηλαδή 2 εκατ. ευρώ πάνω από την πραγματική εμπορική αξία της. Το «καπέλο» ανήλθε σε αυτή την περίπτωση σε 83%!

H Rolls Royce της Βασίλισσας Ελισάβετ

H βασιλική Rolls - Royce της Ελισάβετ της Αγγλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 πωλήθηκε μία Rolls Royce Phantom IV από τον στόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Το βασιλικό μοντέλο άλλαξε χέρια στην τιμή των 900.000 ευρώ αντί 400.000, όπως ήταν η πραγματική του αξία, δηλαδή το «καπέλο» λόγω διασημότητας έφτασε το 125%.

Η Mercedes του Κλαρκ Γκέιμπλ

H εντυπωσιακή Mercedes του διάσημου ζεν πρεμιέ.

Τον περασμένο Ιανουάριο βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Barret Jackson μία Mercedes 300 SL του 1955, που ανήκε στον ηθοποιό Κλαρκ Γκέιμπλ. Το γερμανικό αυτοκίνητο έπιασε 1,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 200.000 ευρώ πάνω από την εμπορική του αξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider