Επιπλέον 800 εκατ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση από την Volkswagen

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιπλέον 800 εκατ. δολάρια για την ηλεκτροκίνηση από την Volkswagen
Νέες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση από την Volkswagen.

Περισσότερες επενδύσεις κάνουν οι γερμανικές βιομηχανίες στις ΗΠΑ υπό την πίεση του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει να «σέρνει το χορό» με την Volkswagen να δηλώνει τη Δευτέρα ότι επενδύει 800 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος στο εργοστάσιό της στο Chattanooga του Τενεσί ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Ford σχετικά με τις προσπάθειές τους να δημιουργήσουν μια παγκόσμια συμμαχία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε σε ανακοίνωση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ ότι πρόσθεσε 1.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Chattanooga και ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα άρχιζε το 2022.

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να κατασκευάσει πολυτελή οχήματα Audi στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως είναι η BMW και η Daimler συναντήθηκαν με τον Tραμπ στο Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο για να προτρέψουν την αμερικανική κυβέρνηση να μην «χτυπήσει» τα τιμολόγια στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider