Mε το βλέμμα σε Ασία και ΗΠΑ η νέα Σειρά 7 της BMW

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mε το βλέμμα σε Ασία και ΗΠΑ η νέα Σειρά 7 της BMW
H ναυαρχίδα της βαυαρικής μάρκας ανανεώθηκε σε όλα τα επίπεδα, θα προσφέρεται και σε μακριά έκδοση Long, ενώ η νέα μάσκα ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση, που αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Η ΒΜW ανανέωσε τη Σειρά 7 και η λιμουζίνα πολυτελείας απέκτησε –μεταξύ άλλων- μία μάσκα με πολύ μεγαλύτερες και έντονες γρίλιες κατά τα πρότυπα της νέας σειράς 3 και της Χ5. Πρόκειται για μία επιλογή, η οποία απευθύνεται δευτερευόντως στους ευρωπαίους πελάτες της γερμανικής μάρκας και κατά κύριο λόγο στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής, όπου το –μεγάλο- μέγεθος μετρά και παίζει καθοριστικό ρόλο στις τελικές επιλογές του αγοραστικού κοινού.

Η νέα σειρά 7 θα διατίθεται και σε έκδοση Long.

Οι προβολείς έχουν γίνει πάντως στενότεροι και είναι στον βασικό εξοπλισμό τεχνολογίας LED, ενώ υπάρχει προαιρετικά και η δυνατότητα παραγγελίας φωτιστικών λέιζερ. Ο πλευρικός σχεδιασμός του αμαξώματος παρέμεινε επί της ουσίας ο ίδιος και στο πίσω μέρος συναντούμε φωτιστικά LED, που σχηματίζουν μία ενιαία λωρίδα.

To κόκπιτ είναι πλήρως ψηφιακό και διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες.

Η νέα ναυαρχίδα της BMW εφοδιάζεται με το ψηφιακό κόκπιτ Live Cockpit Professional, στο οποίο περιλαμβάνεται μία οθόνη ενδείξεων και οργάνων 12,3 ιντσών και άλλη μία 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω στην κεντρική κονσόλα. Ο χειρισμός της και οι διάφορες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν με αφή ή μέσω του περιστροφικού διακόπτη iDrive, ενώ «η επτάρα» θα διαθέτει και το νέο σύστημα φωνητικών εντολών της BMW.

H άνεση των επιβατών βρέθηκε στο επίκεντρο της διαδικασίας εξέλιξης της νέας Σειράς 7. Ετσι δόθηκε μεγάλη έμφαση στη μείωση των θορύβων με τη χρήση πιο παχιών κρυστάλλων για τις γυάλινες επιφάνειες, νέων ηχομονωτικών στοιχείων και αποτελεσματικότερης κάλυψης των θόλων των πίσω τροχών.

Βασιλική ευρυχωρία επικρατεί στο πίσω μέρος της λιμουζίνας.

Η ευρυχωρία είναι –αναμενόμενα- κορυφαίου επιπέδου, κάτι που ισχύει στον υπερθετικό βαθμό στην έκδοση Long με το μακρύτερο μεταξόνιο. To σύστημα πολυμέσων μπορεί να ρυθμιστεί από τα πίσω καθίσματα είτε μέσω tablets είτε με τα χειριστήρια αφής της κεντρικής κονσόλας στο πίσω μέρος του θαλάμου επιβατών. Όσο για τα καθίσματα, θα μπορούσαν να βρίσκονται και στο σαλόνι μίας πολυτελούς κατοικίας χάρη στις άνετες επιφάνειες και στην υψηλή ποιότητα κατασκευής τους.

Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στους κινητήρες βενζίνης, ενώ αντίθετα η γκάμα των πετρελαιοκινητήρων παραμένει ως είχε και ξεκινά με το μοτέρ των 265 ίππων της έκδοσης 730d. Η νέα υβριδική έκδοση εφοδιάζεται πλέον με έναν εξακλύλινδρο κινητήρα αντί του προηγούμενου τετρακύλινδρου και αποδίδει 394 ίππους, δηλαδή 68 περισσότερους από ό,τι πριν. Επίσης, η μεγαλύτερη μπαταρία αυξάνει την αυτονομία της γερμανικής λιμουζίνας μόνον με τον ηλεκτροκινητήρα της από 45 σε 58 χιλιόμετρα, καλύπτοντας έτσι σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων.

Η νέα σειρά 7 απευθύνεται κυρίως στην Ασία και στις ΗΠΑ.

Στην –αποκλειστικά τετρακίνητη πλέον- έκδοση 750i με το σύστημα xDrive λειτουργεί ο νέος V8 βενζινοκινητήρας των 4,4 λίτρων με 530 ίππους, ενώ η κορυφαία έκδοση 760Li με τον V12 των 6,6 λίτρων αποδίδει 585 άλογα, δηλαδή 25 λιγότερα σε σχέση με την απερχόμενη λόγω της τοποθέτησης του φίλτρου σωματιδίων. Να σημειώσουμε, ότι η 760 διατίθεται μόνον σε συνδυασμό με το μακρύτερο αμάξωμα, ενώ όλες οι υπόλοιπες μπορούν να παραγγελθούν προαιρετικά σε εκδοχές Long.

Για τις τιμές δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο κανένα μοντέλο του οποίου οι ιδιοκτήτες παίρνουν συνήθως θέση πίσω και όχι στο τιμόνι, δεν είναι φτηνό!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider