Ambition2039: Η Mercedes-Benz σώζει τον πλανήτη!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ambition2039: Η Mercedes-Benz σώζει τον πλανήτη!
Η γερμανική φίρμα έχει στόχο έως το 2029 το 50% των μοντέλων της να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, ενώ έως 2039 επιδιώκει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το project με την ονομασία Ambition2039 αποτελεί την στρατηγική της Mercedes-Benz για το πως θα κινηθεί μελλοντικά. Αρχικά, σύμφωνα με το πλάνο της γερμανικής φίρμας, στόχος της είναι να περιορίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σε τέτοιο σημείο ώστε να συνδράμει σημαντικά στη μείωση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι λοιπόν, η Mercedes-Benz ευελπιστεί ότι μέχρι το 2029 τα μισά και πλέον μοντέλα στη γκάμα της θα είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, ενώ έως το 2039 επιδιώκει μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα! Μέσω του Ambition2039, η γερμανική φίρμα ενεργοποιεί άμεσα τον οικολογικό μηχανισμό της, ξεκινώντας από την αλλαγή των παραγωγικών διαδικασιών στα εργοστάσιά της στην Ευρώπη, με το μοντέλο Factory56.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, θα τους βοηθήσει ώστε να λειτουργούν σε όσο το δυνατόν πιο «πράσινες» διαδικασίες παραγωγής, για να συνδράμουν και αυτοί με την σειρά τους στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως όλα δείχνουν, το μέλλον είναι πιο κοντά από ποτέ και περιλαμβάνει ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα, από την πλειοψηφία των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Mercedes Ambition2039

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider