Το εορταστικό και συλλεκτικό Ford Focus RS (pics)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το εορταστικό και συλλεκτικό Ford Focus RS (pics)

Στο κόκκινο χρώμα των Χριστουγέννων ντύνει η Ford το κορυφαίο Focus RS και το προσφέρει σε μια αυστηρά περιορισμένη παραγωγή 300 αντιτύπων, στους λάτρεις της οδήγησης που θέλουν να κάνουν ένα σπάνιο δώρο στον εαυτό τους.

Το RS Red Edition, όπως θα ονομάζεται, διατίθεται σε χρώμα Race Red, γκρίζες δαγκάνες φρένων, μαύρες ζάντες αλουμινίου και στην ίδια απόχρωση την οροφή, τους καθρέπτες και την πίσω αεροτομή, ώστε να δημιουργείται έντονη αντίθεση.

Το Focus RS Red Edition διαθέτει εμπρός μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife (LSD), προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στο τιμόνι υπό πλήρη ισχύ στις στροφές και βελτιωμένη πρόσφυση για τους ενθουσιώδεις οδηγούς. Η τιμή του έχει οριστεί στις 36.295 λίρες Αγγλίας και η παραγωγή του ξεκινάει τον Φεβρουάριο του 2018.

Με τον έλεγχο της ροπής που παρέχεται σε κάθε μπροστινό τροχό από το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης της Quaife, το Focus RS Red Edition δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο τις 350 ίππους που αποδίδει ο κινητήρας EcoBoost 2,3 λίτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Focus RS ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με πρόγραμμα οδήγησης Drift, για μεγαλειώδεις και ασφαλείς πλαγιολισθήσεις στην πίστα, ενώ διαθέτει και σύστημα launch control, που επιτρέπει τις ταχύτερες δυνατές εκκινήσεις. Από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, το Focus RS χρειάζεται μόλις 4,7 δλ., μια επίδοση που παραπέμπει σε καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα και supercars.

Το εορταστικό και συλλεκτικό Ford Focus RS (pics)
Το εορταστικό και συλλεκτικό Ford Focus RS (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider