Πιο κοντά στη Λαμία ήρθαν τα Τρίκαλα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πιο κοντά στη Λαμία ήρθαν τα Τρίκαλα

Στην κυκλοφορία δόθηκε σήμερα τμήμα του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας (Ε65), το οποίο θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από Λαμία προς Τρίκαλα κατά μισή περίπου ώρα –από 2:00 μέχρι σήμερα, στις 1:30.

Συνολικά 80 χιλιόμετρα (79,6 για την ακρίβεια) δόθηκαν στην κυκλοφορία, από την περιοχή Ξυνιάδα, στο 31,8 χλμ. του έργου, έως και τα Τρίκαλα, στο 111,4 χλμ.. Το συνολικό μήκος του έργου είναι 174 χλμ. και ξεκινά από το ύψος των Θερμοπυλών στην Ε.Ο. Αθήνας – Λαμίας, για να καταλήξει στον ανισόπεδο κόμβο με Εγνατία οδό μετά την Οξύνεια.

Το τμήμα του δρόμου που δόθηκε στην κυκλοφορία παρακάμπτει τις πολύ επικίνδυνες και αργές στροφές του Δομοκού, περιλαμβάνει όμως και δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων, στην Ξυνιάδα και στα Τρίκαλα, που θα χρεώνουν 3,10 και 1,95 ευρώ αντίστοιχα και θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές.

Οι οδηγοί που θα κατευθύνονται από Λαμία προς Καρδίτσα, θα συναντούν στο 24ο χλμ. του υφιστάμενου οδικού άξονα νέο κυκλικό κόμβο, που θα τους οδηγεί εντός του αυτοκινητοδρόμου, ενώ η είσοδος με κατεύθυνση από Καρδίτσα προς Λαμία θα πραγματοποιείται από αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που συνδέεται με τον υφιστάμενο άξονα Λαρίσης – Τρικάλων στο 56ο χλμ.

Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα υποστηρίζεται από μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας όπως:

Α) 24ωρα Περίπολα Οδικής Ασφάλειας

Β) 4ψήφιο αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 24ωρης λειτουργιάς, τον 1075

Γ) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών στον αριθμό 801 700 7000

Δ) Δωρεάν Οδική Βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης

Τέλος να προσθέσουμε ότι σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έχει προβλεφθεί η λειτουργία δύο σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, Σ.Ε.Α., στο 42ο χλμ. στην περιοχή της Ξυνιάδας και στο 69ο χλμ. στην περιοχή των Σοφάδων. Και οι δύο σταθμοί δεν λειτουργούν ακόμα αλλά αναμένεται να κατασκευαστούν στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider