Τη γαλλική Chauffeur Privé εξαγόρασε η Daimler

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τη γαλλική Chauffeur Privé εξαγόρασε η Daimler

Η μητρική εταιρεία των Mercedes και Smart, η Daimler AG, ανακοίνωσε την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ενοικίασης υπηρεσιών μετακίνησης Chauffeur Privé.

Τα δύο μέρη, μετά από κοινή απόφαση, δεν ανακοίνωσαν το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας. Η θυγατρική του γερμανικού κολοσσού κατασκευής αυτοκινήτων και παροχής υπηρεσιών , η Daimler Mobility Services, κατέχει πλέον το 50% της γαλλικής εταιρείας με προοπτική την πλήρη εξαγορά της έως το 2019.

Αντικείμενο της Chauffeur Privé είναι η παροχή έργου μετακινήσεων με ιδιωτικά αυτοκίνητα, μέσω online εφαρμογής –το ίδιο δηλαδή που πραγματοποιεί και η περισσότερο γνωστή παγκοσμίως Uber. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 και παρέχει τις υπηρεσίες της μόνο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στις πόλεις του Παρισιού, της Λυόν και στην παραλιακή γραμμή από το Μονακό μέχρι τη Μασσαλία (Cote d’ Azur).

Στην υπηρεσία Chauffeur Privé είναι σήμερα εγγεγραμμένοι 1.500.000 χρήστες και 18.000 οδηγοί που πραγματοποιούν το μεταφορικό έργο.

Η επέκταση της Daimler σε όλη την Ευρώπη, μέσω εξαγοράς πετυχημένων νεοφυών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών μετακίνησης, είναι μέρος τη συνολικής στρατηγικής της με την ονομασία CASE (ακρικτόλεξο των Connected, Autonomous, Shared/Services, Electric). Σύμφωνα με αυτή, η Daimler πρόκειται σταδιακά να εξελιχτεί από κατασκευαστής οχημάτων, σε πάροχο ολοκληρωμένων υπηρεσιών μετακίνησης μέσω σύγχρονων ηλεκτρικών και αυτόνομα κινούμενων αυτοκινήτων .

Να υπενθυμίζουμε ότι μέσω της εταιρείας mytaxi, που ανήκει επίσης στη Daimler, ο Γερμανικός όμιλος εξαγόρασε πριν από ένα περίπου χρόνο και την πετυχημένη ελληνική εταιρεία Taxibeat, η οποία δημιούργησε την ομώνυμη δημοφιλή εφαρμογή κλήσης ταξί στη χώρα μας. Όπως και η Chauffeur Privé, έτσι και η Taxibeat είναι μια πολύ νέα εταιρεία, που δημιουργήθηκε μόλις το 2011, κατάφερε όμως σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να έχει μια μεγάλη βάση άνω του 500.000 χρηστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και συνεργασία με 8.000 περίπου ταξί.

Θυμίζουμε ότι και στην περίπτωση της εξαγοράς της Taxibeat, οι δύο πλευρές δεν είχαν ανακοινώσει το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, κατόπιν κοινής τους απόφασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider