Ηλεκτρίζει τους Ευρωπαίους το νέο Nissan Leaf (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ηλεκτρίζει τους Ευρωπαίους το νέο Nissan Leaf (vid)

Έξι εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη των πωλήσεων του δεύτερης γενιάς ηλεκτρικού Leaf στην Ευρώπη, οι αντιπρόσωποι της Nissan έχουν ήδη πάρει 10.000 παραγγελίες για το αυτοκίνητο.

Συγκρίνοντας τα παραπάνω μεγέθη με αυτά του 2010, όταν λανσαρίστηκε δηλαδή το μοντέλο πρώτης γενιάς, οι παραγγελίες των πελατών ήταν κάποιες εκατοντάδες, με τους τότε ενδιαφερόμενου να δείχνουν προθυμία αγοράς γι’ αυτή τη νέα και συναρπαστική - αλλά μέχρι τότε μη δοκιμασμένη - τεχνολογία.

Από την παγκόσμια παρουσίασή του στην Ιαπωνία τον περασμένο Σεπτέμβριο, η εικόνα και η δυναμική για το νέο Leaf στο ευρύ κοινό έχει κτιστεί με γερά θεμέλια σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, το ενδιαφέρον για το νέο Leaf έχει προέλθει κυρίως μέσω της θετικής κάλυψης από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το αυτοκίνητο έχει επαινεθεί για τις καινοτομίες και τις νέες τεχνολογίες που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας υποστήριξης του οδηγού Nissan ProPILOT και του Nissan e-Pedal, όπου η ανάκτηση ενέργειας μέσω της πέδησης μειώνει την ανάγκη χρήση του φρένου από τον οδηγό σε ποσοστό 90%.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι 10.000 παραγγελίες ελήφθησαν χωρίς καν το νέο Leaf να είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες της Nissan, ούτε ως εκθεσιακό μοντέλο, ούτε ως μοντέλο δοκιμής (test drive) και χωρίς άμεση διαφήμιση και προώθηση.

Η κατασκευή του νέου Nissan Leaf ξεκίνησε πρόσφατα στο εργοστάσιο της Nissan Europe, στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή θα επιταχυνθεί με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση. Να σημειώσουμε τέλος ότι για πρώτη φορά, το νέο Nissan LEAF θα διατίθεται και στην Ελλάδα από τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider