Επέστρεψε στο WRC και τους έκανε να παραμιλάνε (pics & vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επέστρεψε στο WRC και τους έκανε να παραμιλάνε (pics & vid)

Είχε αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, όντας 41 ετών τότε και με 9!!! Πρωταθλήματα στις αποσκευές του. Ο λόγος για το Γάλλο οδηγό Σεμπαστιέν Λεμπ, ο οποίος βάσει αποτελεσμάτων είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος οδηγός αγώνων ράλι στην ιστορία του αθλήματος.

Τα μοναδικά επιτεύγματα του Λεμπ όμως δεν έμελλε να τελειώσουν. Η εταιρεία με την οποία διακρίθηκε, η Citroen, τον κάλεσε φέτος να βοηθήσει την ομάδα να κάνει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα WRC, καθώς παρά τις περσινές προσπάθειες και τις αλλαγές οδηγών, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά.

Ο Γάλλος, 44 ετών πλέον και μη έχοντας οδηγήσει σε χωμάτινο αγώνα του πρωταθλήματος από το 2013, επανήλθε στο αγώνα του Μεξικού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτή η επάνοδος όμως δεν έμελλε να είναι μια απλή κίνηση εντυπώσεων η δημοσίων σχέσεων, αλλά μια παραμυθένια επιτυχία. Καθώς ο Λεμπ κέρδισε έως αυτή τη στιγμή δύο από τις 10 ειδικές διαδρομές του αγώνα και είναι δεύτερος στη γενική κατάταξη με το Citroen C3 WRC, πίσω από τον Ισπανό οδηγό Ντάνι Σόρντο με το Hyundai i20 WRC.

Σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο αγωνιστικής εμπλοκής, αυτά τα πράγματα απλώς «δεν γίνονται». O Λεμπ αποδεικνύει όμως για μια ακόμα φορά ότι παρά την ηλικία του και την έλλειψη άμεσης εμπλοκής με τα εντελώς καινούρια αυτοκίνητα του WRC, το τεράστιο ταλέντο του υπερνικά κάθε ανασταλτικό παράγοντα που θέτει τόσο η ίδια η φύση, όσο και η απουσία του από το πρωτάθλημα.

Στο διάστημα των περίπου 4 χρόνων που έχει αφήσει το WRC, ο Λεμπ δεν έχει παρατήσει τους αγώνες. Συμμετείχε με τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού WTCC με τα χρώματα της Citroen, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε αγώνες αντοχής, με κορυφαίο το ράλι Ντακάρ, με τα Peugeot 2008 και 3008 DKR. Είχε μάλιστα εξαιρετικά αποτελέσματα, παρά την ελάχιστη εμπειρία του από αγώνες του είδους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λεμπ είχε κάνει τους φίλους, του εχθρούς, την ομάδα και τους αντιπάλους του να «παραμιλάνε» στο παρελθόν, ενώ με τις επιδόσεις του πλέον στο ράλι Μεξικού, επανέρχεται στο προσκήνιο όχι σαν φάρσα, αλλά σαν ίσος προς ίσο με νεότερους και θεωρητικά πολύ πιο δυνατούς οδηγούς. Παράλληλα ο Λεμπ μπορεί πλέον να αποτελέσει τον ήρωα όχι μόνο των οπαδών του WRC, αλλά όλων των αντρών της μέσης ηλικίας, που μπορούν σε αυτόν να δουν την πρακτική εφαρμογή της ρήσης «τι 30, τι 40, τι 50».

Επέστρεψε στο WRC και τους έκανε να παραμιλάνε (pics & vid)
Επέστρεψε στο WRC και τους έκανε να παραμιλάνε (pics & vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider