Η McLaren των 2 εκ. ευρώ και των 400 χλμ./ώρα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η McLaren των 2 εκ. ευρώ και των 400 χλμ./ώρα

Η βρετανική μάρκα κατασκευής υπεραυτοκινήτων επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη διεθνή έκθεση της Γενεύης την παραγωγή ενός νέου μοντέλου, που θα συνοδεύσει την εμβληματική Senna στην κορυφή των προσφερόμενων αυτοκινήτων της γκάμας.

Με τον εσωτερικό κωδικό BP23 και το χαρακτηρισμό Hyper GT, η McLaren θα παρουσιάσει στο τέλος του 2018 την έκδοση παραγωγής ενός τριθέσιου αυτοκινήτου με το κάθισμα του οδηγού τοποθετημένο στο κέντρο, ακριβώς όπως στην εμβληματική F1 της δεκαετίας του ’90.

Από τα σχέδια του μοντέλου που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορούμε να διακρίνουμε ένα σχήμα που προσομοιάζει με την κορυφαία αεροδυναμικά μορφή της σταγόνας. Λογικό, καθώς η BP23, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι ικανή να φτάνει ή και να ξεπερνάει τα 400 χλμ./ώρα μέγιστης ταχύτητας.

Η BP23, όπως και η Senna, θα «βαφτιστεί» όχι με αλφαριθμητικό χαρακτήρα όπως η υπόλοιπη γκάμα των sport μοντέλων της McLaren, αλλά με όνομα που θα ανακοινωθεί προς τα τέλος του 2018, όταν θα ξεκινήσει και η παραγωγή της.

Η τελευταία θα περιοριστεί στα 106 μόλις αντίτυπα, για τα οποία, όπως συνηθίζεται σε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, έχουν ήδη βρεθεί οι πρόθυμοι αγοραστές που θα διαθέσουν περί τα 2.000.000 ευρώ.

Για την πρόωση της BP23θα φροντίζει μια υβριδική μονάδα ισχύος, με συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ή περισσότερων ηλεκτρικών, στα πρότυπα της McLaren P1 του παρελθόντος. Στόχος της BP23 είναι να αποτελέσει την ταχύτερη και πιο πολυτελή McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ, αφήνοντας το ρόλο των απόλυτων επιδόσεων στην πίστα στην επίσης νεότευκτη Senna.

Η McLaren των 2 εκ. ευρώ και των 400 χλμ./ώρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider