Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI

Έχει ρυθμό και δεν αφήνει τίποτα σε ησυχία. Το Τ-Roc τιμά το όνομά του, καθώς είναι ό,τι πιο νεανικό κυκλοφορεί στην αγορά με το σηματάκι της Volkswagen και σε κερδίζει αμέσως με το στυλ του. Μάλιστα, με 4,23 μ. μήκος εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία, χωρίς να απαιτεί συμβιβασμούς στην άνεση.

Δυναμισμός που φαίνεται

Από τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η μάσκα με τα έντονα δυναμικά στοιχεία και τους προβολείς LED, όπως επίσης τo πίσω μέρος με τα φαρδιά και υπό κλίση κολονάκια και το διακοσμητικό χρώμιο. Τα φουσκωτά φτερά, οι μεγάλοι τροχοί, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η υπόνοια προστατευτικής ποδιάς του πατώματος προσδίδουν εξάλλου στο T-Roc μία εικόνα μοντέλου Offroad και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Σε αυτό συμβάλλει και η –προαιρετική- διχρωμία του αμαξώματος.

Για χάρη του οδηγού

Χαλαρή ατμόσφαιρα δημιουργούν στο εσωτερικό οι πολύχρωμες επενδύσεις, ο κρυφός φωτισμός του θαλάμου επιβατών και διάφορα διακοσμητικά φιλέτα, ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται η εργονομία και το φινίρισμα. Η μεγάλη οθόνη αφής αναδεικνύει τον high tech χαρακτήρα του γερμανικού crossover, που εφοδιάζεται με ένα προηγμένο σύστημα πολυμέσων και προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Iδιαίτερη αναφορά αξίζει στην οδηγοκεντρική κλίση της κεντρικής κονσόλας προς τον οδηγό, στα καλοσχεδιασμένα καθίσματα με την αποτελεσματική πλευρική στήριξη και στο ψηφιακό κόκπιτ με οθόνη 12,3 ιντσών και πολλαπλές επιλογές διαμόρφωσης.

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν μεγάλης ευρυχωρίας, το πίσω μέρος όμως απλά ικανοποιεί κάτι αναμενόμενο για ένα συμπαγές SUV. Ο χώρος αποσκευών είναι επαρκέστατος, με τον όγκο του να κυμαίνεται μεταξύ 445 και 1.250 λίτρων.

150 ίπποι σε άμεση διαθεσιμότητα

Ο κινητήρας των 1,5 λίτρων ταιριάζει γάντι στον χαρακτήρα του T-Roc και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Αποδίδει τη μέγιστη ροπή στρέψης των 250 Nm ήδη από τις 1.500 σ.α.λ., οπότε προσφέρεται για χαλαρό cruising, ενώ πείθει με την ευστροφία και τη ζωντάνια του, αποκρίνεται άμεσα στο γκάζι και γενικότερα λειτουργεί ομαλά και πολιτισμένα. Η σπιρτάδα της συγκεκριμένης έκδοσης αποτυπώνεται στις εργοστασιακές μετρήσεις, σύμφωνα με τις οποίες πραγματοποιείται η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,4’’ και η βελόνα του κοντέρ αγγίζει τα 205 χλμ./ώρα.

Η κατανάλωση στην πράξη κυμαίνεται μεταξύ 7,5 και 8,0 λίτρων ανάλογα με τις ορέξεις του οδηγού και το περιβάλλον κίνησης. Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν εφοδιασμένο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ το T-Roc μπορεί να παραγγελθεί με επιβάρυνση μεταξύ 900 έως 1.200 ευρώ και με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων τύπου διπλού συμπλέκτη.

Σφιχτό και άμεσο στο δρόμο

Οι μηχανικοί της Volkswagen επέλεξαν για το crossover τους μία σχετικά σπορ ρύθμιση των αναρτήσεων. Αυτό σημαίνει στην πράξη υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και ελάχιστες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, ενώ μας άρεσε η ποιότητα κύλισης και η απουσία αεροδυναμικών θορύβων σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στο φιλτράρισμα των κραδασμών παρά τα ελαστικά χαμηλού προφίλ με ζάντες 18 ιντσών του μοντέλου της δοκιμής μας.

Ισορροπημένη τιμολόγηση

Οι τιμές των VW T-Roc με τον βενζινοκινητήρα 1,5 TSI των 150 αλόγων ξεκινούν από 23.950 ευρώ στην έκδοση Advance και από 25.850 ευρώ στην εξαιρετικά πλούσια Experience. Δεν μπορείς να τις χαρακτηρίσεις φτηνές, ωστόσο κρίνονται αποδεκτές με βάση τις συνολικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου και τα πολύ καλά επίπεδα εξοπλισμού του. Το ιδιαίτερο στυλ κοστίζει και το T-Roc δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI
Ταράζει τα νερά το VW T-Roc 1.5 TSI

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider