Βρείτε ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας ταιριάζει (vid)

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βρείτε ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας ταιριάζει (vid)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προς το παρόν, δεν είναι για όλους. Περιορισμοί στην αυτονομία και στην διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης, καθιστούν απαραίτητα μια σειρά από κριτήρια για να μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς να κινδυνεύει να μείνει από ενέργεια στη μέση του δρόμου.

Πως όμως μπορεί να υπολογίσει κανείς όλες τις πιθανές παραμέτρους, ώστε να αποφασίσει αν τον συμφέρει και τον εξυπηρετεί να γίνει κάτοχος ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Πολύ εύκολα απαντά η Mercedes, η οποία ξεκίνησε να διαθέτει στη Γερμανία μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, την EQ Ready, την οποία την εγκαθιστά ο χρήστης και αυτή υπολογίζει, βάσει των στοιχείων που συλλέγει από την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου του ενδιαφερομένου, αν τελικά ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο αποτελεί σωστή επιλογή για αυτόν. Προς το παρόν η εφαρμογή διατίθεται στα γερμανικά και στα αγγλικά , σύντομα όμως θα είναι διαθέσιμη σε πολλές περισσότερες χώρες και γλώσσες.

Όταν συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία, μερικά από τα οποία πρέπει να εισάγει χειροκίνητα ο οδηγός, όπως αν υπάρχουν διαθέσιμα σημεία φόρτισης στο σπίτι ή στην εργασία του, τότε η εφαρμογή του προτείνει ποιο ηλεκτρικό ή υβριδικό μοντέλο από τη γκάμα της Mercedes ή της Smart είναι κατάλληλο για την περίπτωσή του.

Στις προτάσεις της εφαρμογής περιλαμβάνονται εκτός από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας και τα plug in hybrid, δηλαδή επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Ειδικά για αυτά, οι υπολογισμοί και οι προτάσεις γίνονται με βάση την αμιγώς ηλεκτρική τους αυτονομία, που συνήθως είναι από 30 έως 50 χιλιόμετρα. Καθώς σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά τους, συμβαδίζουν με τα συμβατικά αυτοκίνητα που διαθέτουν μόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης

Η εφαρμογή αυτή στο μέλλον θα εμπλουτίζεται με περισσότερα στοιχεία, όπως τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης που είναι διαθέσιμοι και θα μπορεί να λειτουργεί όχι μόνο ως υπόδειξη σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά συνολικά σαν μια εφαρμογή επιλογής κατάλληλου μέσου μεταφοράς.

Βρείτε ποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σας ταιριάζει (vid)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider