Τα αυτόνομα μοντέλα του μέλλοντος θα έχουν... μάτια!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα αυτόνομα μοντέλα του μέλλοντος θα έχουν... μάτια!

Ένα νέο αυτόνομο όχημα με... μάτια στο εμπρόσθιο τμήμα λανσάρει η Jaguar-Land Rover, τα οποία τοποθετήθηκαν για την ασφάλεια των πεζών. Συγκεκριμένα, ο λόγος που παρουσιάστηκε αυτή η τεχνολογία είναι για να μιμηθεί τη «ματιά» που ανταλλάσσουν οι οδηγοί με τους πεζούς, πριν οι τελευταίοι αποφασίσουν να ξεκινήσουν να διασχίζουν το δρόμο.

Αυτή είναι η «απάντηση» της JLR στις ανησυχίες που έχουν προκύψει για τη συνύπαρξη πεζών και αυτόνομων οχημάτων στο δρόμο και η λειτουργία της είναι ψυχολογικής φύσεως, για να κάνει τον πεζό να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση. Έτσι κατά κάποιο τρόπο υιοθετείται μια ανθρώπινη συμπεριφορά από το αυτοκίνητο και δίνει μεγαλύτερη σιγουριά στους πεζούς. Οι δοκιμές του πρωτότυπου αυτού οχήματος έχουν ήδη ξεκινήσει στην Αγγλία.

«Είναι στη φύση κάθε ανθρώπου να κοιτά τον οδηγό του οχήματος που πλησιάζει πριν διασχίσει το δρόμο. Πρέπει να καταλάβουμε πως αυτό θα μεταφραστεί στους δρόμους του αύριο. Αυτό που θέλουμε να καταλάβουμε είναι αν είναι καλύτερο να δίνουμε στους ανθρώπους πληροφορίες για τις προθέσεις ενός οχήματος ή να αφήσουμε τον πεζό να γνωρίζει πως έχει αναγνωριστεί από το σύστημα και να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη που δείχνει στα αυτόνομα αυτοκίνητα» είπε ο Πιτ Μπένετ, ερευνητικός διευθυντής του τμήματος μελλοντικής κινητικότητας της Jaguar-Land Rover.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider