Κατακρήμνιση 15% για το Bitcoin - Δίνει «μάχη» για τα 50.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατακρήμνιση 15% για το Bitcoin - Δίνει «μάχη» για τα 50.000 δολάρια
Η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων διολισθαίνει 15,04% στα 50.315 δολάρια. 

Τελευταία ενημέρωση 15:33

«Καπνός» 270 δισ. δολάρια έχουν γίνει στην αγορά των crypto από το ραγδαίο sell off σε διεθνές επίπεδο, υπό τους φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, με την ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων μάλιστα, το Bitcoin, να ηγείται των απωλειών. Ειδικότερα, το Bitcoin διολισθαίνει 15,04% στα 50.204 δολάρια.

Κάποια στιγμή, κατρακύλησε στα 49.111,10 δολάρια -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο- με τις απώλειες για το Ethereum να είναι ακόμη πιο απότομες, καθώς κατακρημνίζεται 17,78% στα 2.262 δολάρια, με την πτώση στο τελευταίο τριήμερο να αγγίζει το 23%. Βουτιά άνω του 15% σημειώνουν το BNB της Binance και πάνω από 10% το Solana.

«Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όλοι πίστευαν ότι ο πληθωρισμός έπεφτε σταδιακά και η οικονομία ήταν σχετικά ισχυρή, οπότε η Fed θα άρχιζε να μειώνει τα επιτόκια με επιτυχή ήπια προσγείωση της οικονομίας», υπογραμμίζει ο Γιούγκα Χασεγκάουα, αναλυτής αγοράς κρυπτονομισμάτων στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο Bitbank. «Ωστόσο, οι εκθέσεις για μεταποίηση και θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ του Ιουλίου ήταν πιο αδύναμες από ό,τι περίμενε η αγορά – και τώρα οι επενδυτές ανησυχούν για την πιθανότητα ύφεσης και παρατούν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου» πρόσθεσε.

«Η αντίδραση της αγοράς ήταν λίγο υπερβολική, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν απόλυτες ενδείξεις ότι η οικονομία βρίσκεται ακόμη σε ύφεση. Πιθανότατα θα δούμε κάποια αντίδραση αυτή την εβδομάδα, αλλά, ομολογουμένως βρισκόμαστε σε μία φάση διόρθωσης που είναι ασαφές πόσο θα διαρκέσει» έσπευσε να συμπληρώσει.

Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα καταγράφει απώλειες περίπου 20% για τον μήνα Αύγουστο, έναν συνήθως ήρεμο μήνα για τα assets κινδύνου και βρίσκεται σταθερά κάτω από το όριο των 55.000 δολαρίων στο οποίο διαπραγματευόταν για το μεγάλο μέρος του 2024. Εάν δεν καταφέρει να ανακάμψει, θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος μήνας του από τον Ιούνιο του 2022, όταν έχασε περίπου 37%. Πάντως, το Bitcoin εξακολουθεί να μετρά κέρδη 23% από την αρχή του έτους έως σήμερα.

«Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να σφάλουν. Βρισκόμαστε σε ένα ασταθές και ευμετάβλητο περιβάλλον αγοράς... Η στιγμή που θα ξαναμπούμε σε bull market θα είναι όταν το Bitcoin θα επανακτήσει το ψυχολογικό φράγμα των 61.500 δολαρίων. Έως τότε, θα μπορούμε να μιλάμε για "αρκούδες" και όχι για "ταύρους διεμήνυσε ο συνιδρυτής της Nexo, Αντόνι Τρέτσεφ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Societe Generale: Συνεχίζει τα «πωλητήρια» για να μικρύνει κι άλλο

Σε χαμηλό 7 μηνών το πετρέλαιο

Σε χαμηλό εξαμήνου οι ευρωαγορές: Στο «τιμόνι» οι πωλητές - Βαρίδι η τεχνολογία

gazzetta
gazzetta reader insider insider