ΕΚΤ: Παρατείνεται η προθεσμία για την πλήρωση θέσεων – Ψάχνουν για γυναίκες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: Παρατείνεται η προθεσμία για την πλήρωση θέσεων – Ψάχνουν για γυναίκες
Παρατάθηκε η προθεσμία για την πλήρωση θέσεων στην τραπεζική εποπτεία, καθώς δεν προχώτησε η πρόσληψη καμίας γυναίκας αξιωματούχου.

Στην παράταση της προθεσμίας για την πλήρωση τριών υψηλόβαθμων θέσεων στον βραχίονα τραπεζικής εποπτείας, μέχρι τις 12 Ιουνίου, προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πηγές, η ΕΚΤ δεν κατάφερε να προσλάβει καμία γυναίκα για τις θέσεις αυτές, γεγονός που αποτυπώνει τις δυσκολίες της τράπεζας να προσελκύσει γυναίκες με προσόντα για υψηλόβαθμα πόστα.

Μέχρι στιγμής, μόνο μία γυναίκα έχει λάβει θέση στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο και μερικές μόνο γυναίκες στο Εποπτικό Συμβούλιο. Για το λόγο αυτό η ΕΚΤ έχει δεχθεί τις επικρίσεις των Ευρωπαίων βουλευτών, οι οποίοι την κατηγορούν ό,τι καλλιεργεί μια κουλτούρα που ευνοεί τους άνδρες.

Οι πιέσεις στην τράπεζα αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες όταν οι δύο υψηλόβαθμες γυναίκες αξιωματούχοι που ήταν επιφορτισμένες με την εποπτεία των τραπεζών, η Ντανιέλ Νουί και η Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, αντικαταστάθηκαν από άνδρες, κάτι που φαίνεται να αντιβαίνει στον δεδηλωμένο στόχο της ΕΚΤ για βελτίωση του ισοζυγίου μεταξύ των φύλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider