Χανιά: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πλατανιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χανιά: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Πλατανιά
Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιά Χανίων, προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Τελευταία ενημέρωση 20:32

Η πυρκαγιά στα Χανιά και συγκεκριμένα στο δήμο Πλατανιά οριοθετήθηκε με τους πάνω από 100 πυροσβέστες να επιμελούνται μικρές εστίες και καπνογόνα σημεία.

Μόνο ένα εναέριο μέσο συνδράμει όπου ενημερωθεί για ρίψη νερού και επίγεια βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή 20 οχήματα της Π.Υ υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, καθώς και πάνω από 20 χωματουργικά μηχανήματα.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, που μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη βρίσκονται επί τόπου της πληγείσας περιοχής.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας για περιπτώσεις αναζωπύρωσης», είπε ο κ. Τσαπάκος ο οποίος μίλησε για την άμεση και καθολική όπως χαρακτήρισε επέμβαση της πυροσβεστικής «η ετοιμότητα της οποίας βοηθάει στο να προλαμβάνονται τα χειρότερα».

Νωρίτερα κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν μήνυμα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονταν κοντά στη μεγάλη φωτιά προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider