Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν αναμετρώνται στις κάλπες και στις στοιχηματικές αποδόσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν αναμετρώνται στις κάλπες και στις στοιχηματικές αποδόσεις
Η αναμέτρηση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ συνοδεύεται από πολλά εκατομμύρια δολάρια, μέσα από το lobbying, τις δωρεές, αλλά και τα στοιχήματα.

Λιγότερο από ένα 24ωρο μακριά από το εκλογικό αποτέλεσμα βρίσκονται οι ΗΠΑ, που σήμερα σπεύδουν στις κάλπες για να αναδείξουν το νέο Αμερικανό πρόεδρο της επόμενη τετραετίας.

Η αναμέτρηση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ συνοδεύεται από πολλά εκατομμύρια δολάρια, μέσα από το lobbying, τις δωρεές τόσο των δισεκατομμυριούχων, όσο και απλών πολιτών που θέλουν να «σπρώξουν» τα δικά τους συμφέροντα στην «ατζέντα» της πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα ποσά που που συγκεντρώθηκαν και δαπανήθηκαν από τις ομάδες των προεκλογικών εκστρατειών κονιορτοποίησαν όλα τα προηγούμενα ρεκόρ, φτάνοντας τα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μια μελέτη του Center for Responsive Politics.

«Φαβορί» ο Μπάιντεν αλλά ο Τραμπ «ελπίζει»

Και φυσικά εκτός από πολιτικό ενδιαφέρον προκύπτει και μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον. Η πολιτική είναι ένα πεδίο, όπου το στοίχημα όχι απλά φουντώνει όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, αλλά μας δίνει απλόχερα και ξεκάθαρα σημαντικά συμπεράσματα. Ο λόγος; Προφανής. Οι μπουκ παίζουν τα λεφτά τους, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μπορεί να παίζουν κι άλλα… παιχνίδια.

Εδώ και μήνες, το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τις εκλογές, δεν είναι άλλος από τον εκπρόσωπο τον Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πληρώνει 1.50. Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικανός Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φιλοδοξεί να διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και πάλι, είναι στο 2.50.

Οι 10 Πολιτείες που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες

Το ποιος θα είναι αυτός που θα έχει την προεδρία των ΗΠΑ από τον Ιανουάριο, θα το κρίνουν, όπως υποστηρίζουν όλοι οι αναλυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, 10 Πολιτείες... κλειδιά.

Η Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, η Φλόριντα, η Αϊόβα και το Οχάιο ήταν ουσιώδους σημασίας για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ενώ η Τζόρτζια, η Αριζόνα, η Βόρεια Καρολίνα και το Τέξας, μπορεί να χαθούν για τον δισεκατομμυριούχο ρεπουμπλικανό και να καταλήξουν στον μεγάλο του αντίπαλο.

Άρα όπως εύκολα καταλαβαίνετε, το πόσες Πολιτείες θα πάρει η κάθε πλευρά είναι μεγάλη σημασίας. Και ο καθένας μπορεί να ποντάρει στις Πολιτείες. Όχι μόνο επιλέγοντας κάθε Πολιτεία διαφορετικά, αλλά και το πόσες θα πάρει το κάθε κόμμα.

Ξεκινάμε από under 21 Πολιτείες για τους Δημοκρατικούς (σε απόδοση 4.25), πηγαίνουμε ανά διάδες από 22-23 (σε μεγάλη απόδοση 7.50) μέχρι 28-29 και καταλήγουμε σε over 30 (σε απόδοση 3.60).

Η διαφαινόμενη ήττα των Ρεπουμπλικανών αποτυπώνεται και στον αριθμό των συνολικών Πολιτειών που προβλέπεται να «πάρουν». Σύμφωνα με τις αποδόσεις, αυτές θα είναι λιγότερες από 21 και το σενάριο αυτό το συναντάμε σε απόδοση 3,20.

Οι... ψήφοι πληρώνουν

Φυσικά από τη λίστα των διαθέσιμων στοιχημάτων δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι συνολικοί ψήφοι που θα πάρει κάθε υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.

Εκεί ξεκινάμε με under 50.00.000, που για τον Ντόναλντ Τραμπ δίνει απόδοση 29.00 και για τον Τζο Μπάιντεν 34, ανεβαίνουμε ανά 5.000.000 και φτάνουμε σε over 70.000.000 όπου ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος πληρώνει με απόδοση 1.80, ενώ αυτός των Δημοκρατικών με 1.25 (!) κάτι το οποίο τον κάνει και το μεγάλο φαβορί.

21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: UKGC | ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φωτογραφίa: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider