AstraZeneca: Στα 200 εκατ. δόσεις η παραγωγή του εμβολίου από τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
AstraZeneca: Στα 200 εκατ. δόσεις η παραγωγή του εμβολίου από τον Απρίλιο

Η AstraZeneca αναμένει ότι θα έχει αυτό τον μήνα έτοιμες περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, το οποίο έχει αναπτύξει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με την παραγωγή της να αυξάνεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια μηνιαίως από τον Απρίλιο, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της Πασκάλ Σόριοτ.

Ο Mene Pangalos (Μενέλαος Πάγκαλος), επικεφαλής για την βιοφαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε ότι η εταιρεία περιμένει τα στοιχεία για το τελικό στάδιο δοκιμών του εμβολίου της στις ΗΠΑ πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 10% το 2020, με την εταιρεία να αποτελεί μία εκ των πρωταγωνιστών στην παραγωγή των εμβολίων για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, ο αγγλο-σουηδικός φαρμακευτικός «γίγαντας» ανακοίνωσε πωλήσεις συνολικού ύψους 25,8 δισ. δολαρίων για το 2020.

Για το δ' τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 12% ήτοι πάνω από 7 δισ. δολάρια. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 26,6 δισ. δολάρια για το έτος και 7,4 δισ. δολάρια για το τρίμηνο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider