Πυρκαγιά: Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο - Εκκενώνεται η Βρίσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιά: Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο - Εκκενώνεται η Βρίσα
Οι άνεμοι στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου δημιουργούν ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά - νοτιοδυτικά.

Τελευταία ενημέρωση:16:35

Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λέσβο σημειώθηκε την Τετάρτη, με τους ανέμους που πνέουν στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου να δημιουργούν ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά - νοτιοδυτικά.

Στην περιοχή δρουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και έξη εναέρια μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα χωριά Βρίσα και Σταυρός εκκενώνονται λόγω του κινδύνου που υπάρχει από τις φλόγες, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Καμένα πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους στη Δαδιά

Για την πυρκαγιά που καίει για 7η συνεχόμενη μέρα στο εθνικό πάρκο της Δαδιάς στον Έβρο, έχοντας κάψει πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους, εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για τον περιορισμό της.

Επιχειρώντας ακατάπαυστα για την περαιτέρω αποδυνάμωση και εξάλειψη του εναπομείναντος από χθες πύρινου μετώπου που κινούνταν απειλητικά προς την περιοχή όπου βρίσκεται η αποικία του Μαυρόγυπα, στόχος πλέον είναι, σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες, η πρόληψη αναζωπυρώσεων. Η ένταση του ανέμου μέχρι στιγμής αποδεικνύεται σύμμαχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού και οι επίγειες δυνάμεις κινούνται τόσο περιμετρικά του βασικού μετώπου όσο και διάσπαρτα σε όλη τη δασική έκταση σβήνοντας τις όποιες εστίες εμφανίζονται.

Ενεργό παραμένει μέτωπο προς το Λύρα η κατεύθυνση και η ένταση του οποίου όμως δεν εμπνέει προς το παρόν ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι προβλεπόμενοι από την ΕΜΥ στις επόμενες ώρες βόρειοι άνεμοι εντείνουν την επιφυλακή του συνόλου των δυνάμεων, επίγειων και εναέριων που με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τη μάχη της κατάσβεσης.

Μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, για την Πέμπτη 28 Ιουλίου είναι πολύ μεγάλος (κατηγορία 4) εκδήλωσης φωτιάς στην Αττική, την Εύβοια, την Βοιωτία και την Αργολίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ για πυρκαγιά στη Δαδιά: Τα κυβερνητικά στελέχη θα εμφανιστούν για να βγάλουν selfie στα καμένα

Πυρκαγιές: Καλύτερη εικόνα στη Μάνδρα - Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Χαϊδάρι - Παραμένει το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider