Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Aναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο διοικητικό της συμβούλιο, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών».

Τεράστιες ουρές έχουν σχηματιστεί στο μεταξύ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά την ανακοίνωση της διήμερης απεργίας για την Κυριακή και τη Δευτέρα. Όλες οι πτήσεις των εταιρειών AEGEAN και της Olympic Air ακυρώθηκαν για τις δύο αυτές ημέρες, ενώ την ακύρωση 110 πτήσεων ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, και η ιρλανδική Ryanair.

Λόγω του μεγάλου αριθμού πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, μπροστά από τα γκισέ επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους επιβάτες να περιμένουν έως και έξι ώρες για να εξυπηρετηθούν από τον αρμόδιο υπάλληλο.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr, η αλλαγή ή ακύρωση του εισιτηρίου δεν είναι δυνατή μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικά, καθώς οι ιστότοποι των εταιρειών έχουν «μπλοκάρει». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν στηθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος από τις 3 το πρωί σήμερα, Σάββατο, προκειμένου να βρουν θέση σε επόμενες πτήσεις.

Αναστάτωση επικρατεί και με τα σημερινά δρομολόγια, αφού κάποιες πτήσεις έχουν αλλάξει χωρίς να ενημερωθούν εγκαίρως οι επιβάτες. Όπως ανέφεραν στο insider.gr δυο επιβάτες, η Αλεξάνδρα και ο Βασίλης, οι οποίοι πετούσαν για το Λομδινο στις 7:10 σήμερα, έχασαν την πτήση τους και θα ταξιδέψουν 10 μέρες αργότερα, αφού τότε ήταν το πρώτο διαθέσιμο εισιτήριο που βρήκαν. Συγκεκριμένα, η πτήση των 7:10 έφυγε στις 3:20 χωρίς να ενημερωθούν. Έλαβαν μόνο ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους στις 4:10, το οποίο έγραφε: «Λόγω γενικής απεργίας που έχει αναγγελθεί από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει προκύψει αλλαγή στην ώρα της πτήσης σας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο της εταιρείας». Η επικοινωνία με την εταιρεία μέσω τηλεφώνου, όμως, ήταν αδύνατη. Ερχόμενοι στο αεροδρόμιο ενημερώθηκαν πως η πτήση τους είχε αναχωρήσει νωρίτερα και κατάφεραν μετά από αναμονή ωρών να αλλάξουν το εισιτήριο για δέκα ημέρες αργότερα, για την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εταιρείες πάντως, οι οποίες λειτουργούν από ένα ενιαίο επιχειρηματικό σχήμα, δεν έχουν προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη διευθέτηση των εισιτηρίων με ηλεκτρονικό ή άλλον τρόπο, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πελάτες τους.

Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Αναστέλλουν την απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider