Τσελίκ: Η ΕΕ ότι σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσελίκ: Η ΕΕ ότι σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία
Νέα... νεύρα στην Άγκυρα, από τη δήλωση της ΕΕ σχετικά με την αποδοχή του καθεστώτος παρατηρητή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Άδικη και υποκριτική χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ τη δήλωση της ΕΕ σχετικά με την αποδοχή του καθεστώτος παρατηρητή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου. Κατηγόρησε την ΕΕ ότι σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρει ότι «η δήλωση στην οποία προέβη η ΕΕ σχετικά με το καθεστώς του μέλους παρατηρητή του ψευδοκράτους είναι μια άδικη και υποκριτική δήλωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σύρεται πίσω από την Ελλάδα και την ‘Ελληνοκυπριακή διοίκηση της Κύπρου’. Επομένως, αυτές οι δηλώσεις είναι άκυρες».

Ο Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζει ότι «το γεγονός ότι το ψευδοκράτος είναι μέλος παρατηρητής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών είναι σωστό και απολύτως φυσιολογικό... Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προσπαθεί να αγνοήσει το ψευδοκράτος είναι από ιστορικής και πολιτικής απόψεων μια άνευ αρχών προσέγγιση. Όπως τόνισε πρόσφατα ο Πρόεδρός μας στη συνεδρίαση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της «ΤΔΒΚ» σε κάθε επίπεδο…».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕ: Αναγνωρίζουμε μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία

gazzetta
gazzetta reader insider insider