Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) εγκαινίασαν την έναρξη συνεργασίας τους με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας 5ετούς διάρκειας με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ποσοτική Διαχείριση Αναλογιστικού & Χρηματοοικονομικού Κινδύνου» του τμήματος Στατιστικής, της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του ΟΠΑ.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συνεργασία αφορά μεταξύ άλλων στα ακόλουθα:
- παροχή υποτροφιών και βραβείων αριστείας από την ΕΑΕΕ με στόχο την εξεύρεση ταλέντων που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις,
- πρακτική άσκηση των φοιτητών,
- διασύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την καινοτομία με δυνατότητα υποστήριξης της ΕΑΕΕ σε εργασίες των φοιτητών και καθηγητών.
Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του ΟΠΑ, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και τους Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου και Παναγιώτη Δημητρίου, πρόεδρο και γενικό γραμματέα της ΕΑΕΕ αντίστοιχα.
Mε αφορμή την υπογραφή του Πρωτοκόλλου ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του δηλώνοντας: «Η σημαντική νέα συνεργασία του ΟΠΑ με την ΕΑΕΕ, ενισχύει τις δράσεις εξωστρέφειας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, συμβάλλει στη διάχυση της γνώσης, συνδέει την εκπαίδευση με τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας και ταυτόχρονα ενδυναμώνει το παραγόμενο ερευνητικό έργο επ' ωφελεία της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ασφαλιστικής αγοράς».
Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΕΕ σχολίασε: «Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΑΕΕ με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα συνέργεια με το ΟΠΑ η οποία πιστεύουμε πως θα αποβεί επωφελής για όλα τα μέρη. Η διασύνδεση της ασφαλιστικής αγοράς με τα Πανεπιστήμια παρέχει ευκαιρίες για τη νεότερη γενιά να γνωρίσει τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά και να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία σε ένα κλάδο της οικονομίας με σημαντική προοπτική ανάπτυξης. Παράλληλα βοηθά τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να ανακαλύψουν ταλαντούχους φοιτητές που μπορούν να αποτελέσουν μελλοντικούς εργαζόμενους».