Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές έκανε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές έκανε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Στις πυρόπληκτες περιοχές βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης και η ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κωνσταντίνος Μανιάτης οι οποίοι εξέτασαν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και της Κινέττας και παρακολούθησαν τις εργασίες αποκατάστασης.

Όπως είναι γνωστό, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται εντατικά με σκοπό την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης μέσα στις επόμενες ημέρες, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο insider.gr. «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Η περιοχή είναι σαν βομβαρδισμένη. Επισκεφθήκαμε σήμερα τις πυρόπληκτες περιοχές, τα συνεργεία δουλεύουν ασταμάτητα και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θεωρώ ότι θα έχει ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή. Ο βασικός κορμός, το δίκτυο της μέσης τάσης θα έχει ολοκληρωθεί. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα σπίτια θα έχουν ρεύμα γιατί όπως αντιλαμβάνεστε όταν υπάρχουν καταστροφές στα ακίνητα δεν είναι εφικτό να υπάρξει άμεσα ηλεκτροδότηση».

Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αν και οι εργαζόμενοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων, η επισκευή των βλαβών γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο Διανομής Χαμηλής (ΧΤ) και Μέσης Τάσης (ΜΤ) (ζημιές σε υποσταθμούς, κατεστραμμένοι στύλοι κλπ) στην Ανατολική Αττική (Μαραθώνας, Μάτι , Νέος Βουτζάς, Ραφήνα) αλλά και στην περιοχή της Κινέττας. Παρ΄όλα αυτά οι συνάδελφοι τεχνικοί εργάζονται με αυταπάρνηση και δίνουν μάχη με το χρόνο ώστε να ηλεκτροδοτηθούν το ταχύτερο δυνατό, στο σύνολό τους, οι συγκριμένες περιοχές.

Με βάσει τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι στιγμής έχουν επανηλεκτροδοτηθεί περίπου 2.700 παροχές από το σύνολο των 7.500 καταναλωτών που επηρεάστηκαν από τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Δίκτυο, στις περιοχές Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα, ενώ έχουν αντικατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 20 υποσταθμοί από το σύνολο των 50 που καταστράφηκαν.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Διαχειριστής την Πέμπτη το μεσημέρι «η Εταιρία έχει ενεργοποιήσει από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών όλες τις εσωτερικές της διαδικασίες για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων γεγονότων, έχοντας θέσει σε πλήρη ετοιμότητα όλα τα συνεργεία της, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την επάρκεια υλικών και εξοπλισμού. Για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ανατολική Αττική εργάζονται 200 περίπου άτομα, με τη συνδρομή και μεγάλου αριθμού οχημάτων και μηχανημάτων από πολλές περιοχές της χώρας».

Διευκρινίζεται ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρατηρούνται σε περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, οφείλονται αφενός στην επιβεβλημένη για λόγους ασφαλείας διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς πλησίον του Δικτύου του, κατά πάγια τακτική και σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προχωρά άμεσα στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των σχετικών γραμμών προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι ρίψεις νερού από το Πυροσβεστικό Σώμα και αφετέρου στις ζημιές που προκαλούνται στο Δίκτυο από τη φωτιά (πχ κάψιμο στύλων).

Σημειώνεται ότι για άλλη μια φορά ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοοχή των πολιτών και τους καλεί σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κ.λπ.), να θεωρήσουν ότι αυτό βρίσκεται υπό τάση και να μην έρθουν σε επαφή αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider