Γιατί ο Τσίπρας ζητάει debate από τον Μητσοτάκη;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Τσίπρας ζητάει debate από τον Μητσοτάκη;
Debates παντού. Στην βουλή, στα τηλεοπτικά studios, στις περιοδείες.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του κεντρικού του αντιπάλου, Κυριάκου Μητσοτάκη στο επίπεδο της προσωπικής αντιπαράθεσης θεωρεί πως έχει ο Αλέξης Τσίπρας και θέλει να το αξιοποιήσει με κάθε μέσο.

Η επιμονή του σε μία τετ α τετ τηλεμαχία εν όψει ευρωεκλογών το καταδεικνύει. Το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει πως μία τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταδείξει την αδυναμία του Μητσοτάκη να πείσει για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και συγχρόνως θα εμφανίσει την -κατά την γνώμη του πρωθυπουργικού επιτελείου- υπεροχή του Τσίπρα σε επιχειρήματα και ικανότητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου απόψε κατά την προεκλογική του ομιλία στα Χανιά τον πρόεδρο της ΝΔ για ένα ραντεβού μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Και θα αξιοποιήσει την άρνηση της Πειραιώς να προσέλθει σε μία τηλεοπτική συνάντηση για να επιχειρηματολογήσει υπέρ του άγχους της ηγεσίας της ΝΔ να βρεθεί σε μία τετ α τετ αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Εφόσον ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αρνείται την διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού debate μεταξύ των δύο, ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι θα έχει την ευκαιρία να «ξεγυμνώσει» πολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Βουλή, όπου εκ των πραγμάτων θα μεταφερθεί η προεκλογική σύγκρουση από την ερχόμενη εβδομάδα. Η γαλάζια τροπολογία για το αφορολόγητο, η συζήτηση για τις 120 δόσεις, η πρόταση μομφής κατά του Π. Πολάκη και η μετατροπή της σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπως και τα νέα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες για τον πρωθυπουργό να επιδιώξει να «στριμώξει» τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Συγχρόνως το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός θα επιδιώκουν να κάνουν διάλογο με τον κ. Μητσοτάκη μέσω των παράλληλων μονόλογων των δύο πολιτικών αρχηγών στις προεκλογικές τους περιοδείες. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντά στον κ. Μητσοτάκη και αντιστρόφως προκαλώντας ο ένας τον άλλον να δίνει απαντήσεις για ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι περιοδείες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει την ερχόμενη εβδομάδα σε Ξάνθη, Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider