Interlife ΑΑΕΓΑ: Πιθανώς τον Οκτώβριο η παρθενική εμφάνιση στο Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Interlife ΑΑΕΓΑ: Πιθανώς τον Οκτώβριο η παρθενική εμφάνιση στο Χρηματιστήριο
Εντός του φθινοπώρου στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών η ασφαλιστική εταιρεία Interlife ΑΑΕΓΑ.

Εντός του φθινοπώρου του 2019 αναμένεται να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο ταμπλό της κύριας αγοράς του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών η μετοχή της ασφαλιστικής εταιρείας INTERLIFE AAEΓΑ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στη χρηματαγορά της Κύπρου ήδη από το 2012, όμως όπως γνωστοποίησε χτες το βράδυ, στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Βοτσαρίδης, πιθανώς τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα γίνει και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο μεταξύ, με κέρδη προ φόρων ύψους 10,29 εκατ. ευρώ, έναντι 20,9 εκατ. το 2017, έκλεισε τη χρήση 2018 η εταιρεία, συνεπεία των «δυσάρεστων εκπλήξεων», που επιφύλασσε το τέλος του έτους, όσον αφορά τις αποδόσεις του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, όπως γνωστοποίησε ο οικονομικός διευθυντής της, Αθανάσιος Πρόιος. Πάντως, η εταιρεία πέτυχε, όπως διευκρίνισε, συγκράτηση ζημίας, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019 οι αποδόσεις του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου ανέκαμψαν, δίνοντας κέρδη. Τα δε συνολικά τα κέρδη του 2018, σε ό,τι αφορά το core business της εταιρείας, παρέμειναν στα επίπεδα του 2017, γεγονός που αναδεικνύει τη σταθερότητα των επιδόσεών της, σύμφωνα με τον κ. Πρόιο.

«Ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαμε σοβαρή κερδοφορία, στο τέλος της χρονιάς κατεγράφη ζημία από το συνολικό επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο» σημείωσε ο κ.Πρόιος και πρόσθεσε: «Πετύχαμε συγκράτηση ζημίας, η οποία όμως επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με αυτό του 2017. Το μεγάλο κομμάτι των ζημιών αφορά αποτίμηση στοιχείων. Λειτουργικά η εταιρεία έχει μια συνέπεια και ακολουθεί συνεπή ρυθμό στη κερδοφορία της σε ό,τι αφορά το core business, το καθαρά ασφαλιστικό κομμάτι δηλαδή» εξήγησε.

Επιπλέον, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ανακοινώθηκε η διανομή στους μετόχους μερίσματος ύψους 0,05 ευρώ από τα κέρδη της χρήσης 2018, με ημερομηνία αποκοπής την 24η Ιουνίου και καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 22α Ιουλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider