Ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου η Εθνική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινά τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου η Εθνική
Πρόκειται για ομολογιακή έκδοση Tier II, την οποία η τράπεζα βάζει μπροστά αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr.

Τις διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου ξεκινά η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για ομολογιακή έκδοση Tier II, την οποία η τράπεζα βάζει μπροστά αμέσως μετά τις εκλογές της Κυριακής, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Εθνική Τράπεζα έδωσε εντολή στις Goldman Sachs, Morgan Stanley, BofA Merill Lynch, Credit Suisse, JP Morgan να αναλάβουν ανάδοχοι της έκδοσης και να προγραμματίσουν επενδυτικά roadshows και συναντήσεις στο Λονδίνο, σήμερα 9 και αύριο 10 Ιουλίου.

Η έκδοση ομολόγου θα προσαρμοστεί στις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές την τρέχουσα περίοδο, ενώ αναμένεται να λάβει τις εξής αξιολογήσεις από τους οίκους:

Caa2 από τη Moody’s

CCC από τη Standard & Poor’s

CCC- από τη Fitch

Όπως είχε αναφέρει το insider.gr, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να αντλήσει από την αγορά 300-350 εκατ. ευρώ, αναλόγως της υπερκάλυψης που θα σημειωθεί. Χρηματιστηριακές πηγές θεωρούν «ταβάνι» την απόδοση 9,75% που πέτυχε η Τράπεζα Πειραιώς τον προηγούμενο μήνα, αναμένοντας χαμηλότερο κόστος έκδοσης για την ΕΤΕ δεδομένης της ισχυρότερης κεφαλαιακής επάρκειας και της μικρότερης ανάγκης της για κεφάλαια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider